Sursa foto: Sanatatea Buzoiana

Președintele Colegiului Medicilor, medicul Daniel Coriu, a precizat că multe persoane ar fi scăpat cu viață după îmbolnăvirea cu COVID-19 dacă erau vaccinate. România se află pe primul loc în Europa la numărul de decese din cauza noului coronavirus.

„Avem aproximativ 1.800 de paturi de terapie intensivă ocupate, iar limita inferioară este de 4.000 de paturi. Cel mai dramatic este numărul mare de decese evitabile. Oamenii nu trebuiau să moară. Au murit cu zilele, cum se spune în popor. Au murit pentru că nu s-au vaccinat. Marea majoritate a persoanelor care au murit nu erau vaccinate”, a precizat Daniel Coriu, relatează Antena3.

Daniel Coriu: „Peste 92% dintre pacienții care au murit erau nevaccinați”

Medicul Coriu susține că lipsa vaccinării e datorată lipsei de încredere în medici și autorități. El susține că dezinformarea și minciunile ce au început să circule încă de la debutul campaniei de vaccinare au împărțit societatea românească.

„Peste 92% dintre pacienții care au murit erau nevaccinați. Simplul act al vaccinării nu îi aducea în această situație. Am ajuns în această situație din lipsa de încredere. Atât în mesajul medicilor, cât și al autorităților și cu mare tristețe trebuie să recunosc că la această situație au contribuit și medicii. La decizia acestor oameni de a nu se vaccina au contribuit şi teoriile conspiraţiei, iar medicii care au contribuit la asta vor fi traşi la răspundere „, a declarat doctorul Daniel Coriu, miercuri, relatează sursa citată.

Mai mult, președintele Colegiului Medicilor e de părere că trebuie luate măsuri urgente pentru a limita răspândirea noului coronavirus. De asemenea, medicul a explicat de ce există și cazuri unde mor români vaccinați împotriva COVID-19.

„În general, aceste decese la Terapie intensivă se întâmplă la persoane nevaccinate. Nu este vorba de pacienţi care sunt vaccinaţi şi nu au alte boli, să fie sănătoşi.Aceşti oameni sunt din cei cu comorbidităţi, boli asociate şi care nu au dezvoltat nici anticorpi”, a explicat președintele Colegiului Medicilor, dr. Daniel Coriu.

Conform unui bilanț provizoriu anunțat de Grupul de Comunicare Strategică la ora 11.00, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17.158 de cazuri noi de COVID și 423 decese.

Mesajul profesorului Vlad Ciurea: „Oameni buni, vaccinați-vă”

Articolul precedentVicepreședintele Comisiei pentru Apărare: ”Minciunile domnului Cîțu trec granița României”
Articolul următorKelemen Hunor le reproșează celor de la USR că au renunțat la guvernare
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.