Fostul ministru al Justiției Florin Iorsache „altă întrebare” are, surprinzător, un contra-candidat serios pentru președinția Consiliului Legislativ. Dacă până acum doar numele acestuia era vehiculat pentru funcție, în ultimul moment a apărut și un alt nume sonor în cursă. Este vorba despre Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, care şi-a depus la rândul său candidatura. Cu toate acestea, se pare că social democratul Iordache ar avea șanse mai mari de a fi votat, aceasta și în condițiile în care funția ar fi o recompensă pentru faptul că anul acesta nu a mai fost agreat pentru un loc de deputat sau senator.

Consiliul Legislativ este cel care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României. Președinții Consiliului Legislativ nu au o limită de mandat şi nu există nicio procedură prin care să poată fi revocaţi, fiind practic numiţi pe viaţă. Ședința de plen în care se va decide prin vot cine va prelua funcția de președinte al Consiliului Legislativ are loc azi, începând cu ora 16.00.

Articolul precedentCîțu a găsit vinovatul pentru distrugerea economiei: PSD
Articolul următorPNL a îndeplinit tot ce a promis și asigură încă o schimbare: 15 judecători la Curtea Constituțională, în loc de 9!