Heneken
Heneken. Sursa foto: heineken.com

Heineken România intenţionează să oprească producţia la fabrica din Constanţa, cel mai probabil din septembrie 2023, a comunicat compania, potrivit g4media.ro.

Heineken deține patru fabrici în România şi are peste 1.100 de angajaţi

Potrivit oficialilor companiei, decizia a fost luată deoarece fabrica a funcționat sub capacitate de câțiva ani. „Suntem mândri de tradiţia noastră în fabricarea berii, din Constanţa, însă fabrica a funcţionat mult sub capacitate de câţiva ani. Este necesar să avem cea mai eficientă amprentă de producţie pentru a asigura creşterea şi investiţii suplimentare, pe termen lung”,au subliniat oficialii companiei. Heineken va transfera elemente ale capacităţilor de producţie şi ambalare ale fabricii din Constanţa către celelalte fabrici,  existente la Craiova, Miercurea Ciuc şi Ungheni.

Heineken afirmă că va continua să facă investiții importante în celelalte trei unități de producție din România

„Vom continua, de asemenea, să investim semnificativ în cele trei fabrici rămase, pentru a ne susţine ambiţia de creştere şi dezvoltare durabilă, păstrând o prezenţă puternică pe piaţa românească şi în comunităţile în care activăm. Cunoaştem impactul pe care această decizie îl are asupra colegilor noştri din Constanţa, ale căror muncă şi dăruire le respectăm şi le apreciem profund. În acest moment, ne concentrăm să îi sprijinim pe colegii noştri în mod corespunzător pe durata acestei tranziţii”, au mai declarat responsabilii companiei.

Heineken deține în portofoliu peste 300 de mărci de bere şi cidru internaţionale, regionale şi locale, compania fiind prezentă la nivel mondial în peste 70 de ţări şi are 80.000 de angajaţi. Producătorul olandez are în portofoliu mărci de bere cum ar fi Heineken, Silva, Ciuc Premium, Golden Brau și Neumarkt și mărci de cidru precum Strongbow, Old Mout Cider, ”Livada Secretă“ și Cidru Mândru.

Controale la furnizorii de energie electrică, anunțate de către ANPC

Articolul precedentMetodă inedită de furt: Un bistrițean a împins coșul afară din magazin și a ieșit declarând că nu a cumpărat nimic
Articolul următorAplicația Revolut, atacată cibernetic. Banii clienților nu au fost în pericol