Ajutor financiar de 500 de lei pentru preșcolarii și elevii din familii defavorizate

Peste 300.000 de copii vor primi cei 500 de lei, datorită Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Peste 300.000 de preșcolari și elevi din familii defavorizate vor beneficia de un sprijin financiar de 500 lei, a anunțat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), fiind virată în acest scop suma de 48.9 milioane de lei pentru un număr de 97.888 de copii.

Marcel Boloş: În anul şcolar 2022-2023, peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi cei 500 de lei, datorită Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate

Sprijinul financiar în cuantum de 500 de lei va fi disponibil de marți, pe cardurile realizate special pentru acest program. Potrivit ministrului Marcel Boloş, ajutorul pentru rechizite şi îmbrăcăminte acordat preşcolarilor şi elevilor vulnerabili şi în acest an şcolar reprezintă, pentru mulţi dintre ei, şansa de a merge în continuare la şcoală, potrivit adevarul.ro.

„Pentru copiii din medii defavorizate, accesul la educaţie este esenţial pentru a se putea încadra, ca adulţi, pe piaţa muncii, însă de cele mai multe ori condiţiile materiale în care trăiesc îi expun riscului de abandon şcolar. Mă bucur că am reuşit să facem astăzi plăţile pentru aproape 100.000 de elevi, care vor putea utiliza sprijinul în cursul acestei săptămâni.

În anul şcolar 2022-2023, peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi cei 500 de lei, datorită Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate”, a precizat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Cine poate primi sprijinul financiar de 500 de lei

Beneficiarii ajutorului financiar de 500 de lei sunt preșcolarii al căror venit lunar pe membru de familie trebuie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană (298 lei) sau elevii din învățământul de stat primar și gimnazial al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1275 lei).

În cazul copiilor care au devenit eligibili începând cu acest an școlar, vor fi emise carduri care vor fi distribuite în cursul lunii octombrie. Pentru acești beneficiari, ajutoarele vor fi virate în prima parte a lunii noiembrie.

 Controale la furnizorii de energie electrică, anunțate de către ANPC

Articolul precedent(Video) Ameca, robotul umanoid, nu vrea să le facă rău oamenilor, dar nici să se împrietenească cu aceștia
Articolul următorMetodă inedită de furt: Un bistrițean a împins coșul afară din magazin și a ieșit declarând că nu a cumpărat nimic