iohannis referendum

Președintele în exercițiu a mers astăzi pentru a-și depune candidatura, după ce ieri și liderul PSD, Viorica Dăncilă, a făcut acest lucru. Klaus Iohannis are și promisiuni: vrea să reconstruiască România. Nu singur, ci alături de PNL, după cum a declarat la sediul BEC.

Când spun că PSD trebuie îndepărtat de la putere, trebuie prin mijloace democratice și constituționale, în niciun caz altfel și vedem că avem această majoritate guvernamentală PSD-istă în urma unui scrutin. PSD a obținut un rezultat important… dar pentru România PSD a fost o catastrofă. Sunt multe instituții care trebuie reparate, însă aceasta se poate realiza numai dacă președintele colaborează cu Guvernul.

Pot să spun acum, la sfârșit de mandat, că am reușit prin mijloace constituționale să previn foarte multe din stricăciunile planificate de PSD. Împreună cu românii am reușit la referendum să oprim distrugerea justiției planificată de PSD. E nevoie de muncă de reconstruire, de resetarea, de modernizarea României. Știu ce trebuie făcut și, împreună cu un Guvern proeuropean, construit democratic, construit în jurul PNL, vom face această muncă pentru români. Îmi doresc al doilea mandat pentru a conduce această muncă de modernizare, europenizare, normalizare a României”, a spus Iohannis.