După ce ieri a trecut în Senat proiectul de lege care privește supra-impozitarea pensiilor și mai lipsește un vot până să devină realitate, premierul Viorica Dăncilă vine cu propuneri. Până acum, Viorica Dăncilă doar a spus că este de acord cu propunerea legislativă inițiată de social democratul Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe. Azi însă, după câteva comentarii în spațiul public, Viorica Dăncilă a dat asigurări că vor fi unele categorii exceptate.

Partidul Social Democrat susține ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare. Pensiile militare de stat trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum în vigoare. Vom promova acest amendament în Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Ca țară membră a NATO, avem o datorie morală față de cadrele militare în activitate, în rezervă și în retragere. Prin exceptarea cadrelor militare de la supraimpozitare, ne aliniem legislației europene. În majoritatea statelor UE și NATO, regimul pensiilor militare este reglementat prin legi speciale”, a precizat premierul.

Anterior, Victor Ponta avertiza că ceea ce se întâmplă cu pensiile militarilor este total neconstituțional: „Slugile și demagogii din Echipa Viorica Dăncilă au decis să vă taie pensiile – exact invers decât au promis în 2016 – exact cum a făcut Băsescu în 2010/ proiectul pe care l-au depus la Senat și pe care fac atâta tărăboi se referă la PENSIILE MILITARE alături de cele ale magistraților (fiind însă scutite pensiile parlamentarilor)!

ProRomânia am promis că va proteja tot timpul pensiile militare (introduse încă de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza și existente în toate țările NATO) reglementate prin Legea 223/2015/ așa vom face și acum în fața ticăloșiei câtorva lideri PSD absolut trecători!

ProRomânia susține renunțarea la cota unică și trecerea la un sistem de impozitare diferențiată/ dar pentru toate categoriile de venituri și toate categoriile profesionale! Ceea ce propune acum PSD este un act neconstituțional, demagogic și nefuncțional!

Militari români – azi trădătorii voștri se numesc Dăncilă, Teodorovici și Fifor! Să nu uitați acest lucru!”.