Acuzații explozive la Inspectoratul Școlar Vrancea. Abuz în serviciu și numiri scandaloase

Inspectoratul Școlar Vrancea se află în plin scandal. Un profesor de religie a reclamat modul abuziv în care s-a făcut repartizarea posturilor după examenul de titularizare din 2019

Polițiștii au deschis o anchetă cu privire la repartizarea posturilor de profesori(disciplina religie și muzică) după ce un profesor de Vrancea a sesizat că i-a fost ocupat postul de un candidat cu notă mai mică decât el.

Totul s-a întâmplat la examenul de titularizare, când Daniel Belu a obținut nota 7, suficientă pentru a deveni profesor titular de religie. Cu toate acestea, a rămas stupefiat, când în urma repartizării finale, posturile cu fracțiune de normă au fost ocupate de un candidat, despre care surse din interiorul ISJ Vrancea spun că a fost cu mult sub cea a candidatului Daniel Belu.

La toate petițiile formulate către instituțiile statului, profesorul Belu a primit înșiruiri seci ale unor acte normative, susceptibile, iată, de a fi încălcate de ISJ Vrancea.

Acuzații explozive la Inspectoratul Școlar Vrancea. Abuz în serviciu și numiri scandaloase

„ Eram următorul legal pe lista fără post, a intrat o colega în concediu de creștere copil și aveam prioritate, ei au angajat un fin de preot cu nota 2 la titularizare și ma chemau pe mine la concurs în școală, sa dau iar examen!

Anul acesta școlar, 2020 – 2021 , la examenul de titularizare de anul trecut am obținut nota 7. Și tot asa am rămas eu următorul pe lista legal, metodologic fără post și au apărut 12 ore la Dumitresti și 6 ore la Gura Calitei,   ei au angajat un candidat cu nota 5, nota luatăanul trecut și un fiu de preot.   Am fost în audienta la prefect mi-a promis că se rezolvă și nimic” , a explicat Daniel Belu, pentru Ziarul de Investigații.

Abia după doi ani se fac cercetări penale

Cercetările Poliției sunt cu privire la fapta de abuz în serviciu, iar Belu a fost anunțat că se poate consitui parte civilă în procesul penal.

,,Am să cer daune materiale, pentru anul în care am stat în șomaj, probabil că și morale, ne-a precizat profesorul debutant.

Scandal cu iz sexual la ISJ Vrancea

Zilele acestea, Vrancea mai este zguduită de un scandal, de data această cu iz sexual. Conducerea ISJ Vrancea a numit-o inspector de arte pe Rozalia Tăicuțu, sancționată disciplinar în urmă cu patru ani, deoarece a pozat nud alături de un elev.

Oficialii ISJ Vrancea spun că s-a purtat exemplar după sancțiunea disciplinară, iar alți profesori nu s-ar fi arătat interesați de acest post.

,,Referitor la propunerea de detașare în interesul învățământului pe funcția de Inspector școlar pentru Arte a doamnei Diana Rozalia Tăicuțu, profesor în specialitatea „Pictură” la Liceul de Artă  „Gheorghe Tattarescu” Focșani, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vrancea precizează că doamna profesor este expert în Corpul Național al Experților în Management Educațional (cerință obligatorie pentru numirea în funcția de inspector școlar) și nu s-au înregistrat alte acorduri de detașare în interesul învățământului pentru această funcție depuse la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. De asemenea, doamna profesor are referințe profesionale foarte bune de la actuala conducere  a Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani, pe care le anexăm prezentului comunicat:





„Prin prezenta, vă comunicăm că în ultimii 3 ani școlari dna profesor Tăicuțu Diana Rozalia a dat dovadă de profesionalism la catedră pregătind elevii pentru multiple activități artistice și examene de profil la care aceștia au obținut rezultate deosebite. Dna profesor a răspuns prompt la toate solicitările legate de actul educațional și s-a implicat activ în promovarea ofertei școlare. În ceea ce privește deontologia profesională în relația cu elevii, dna profesor a manifestat o atitudine exemplară de la emiterea sancțiunii disciplinare și până în prezent”, a transmis ISJ Vrancea, potrivit monitoruldevrancea.ro

Reprezentanții ISJ Vrancea nu au putut fi contactați până la postarea acestei informații, iar cei ai Ministerului Educației nu au terminat concluziile raportului solicitat de Ziarul de Investigații nici după 30 de zile.

Articolul precedentPSD ar vrea la guvernare, însă numai cu propriul premier. Se anunță și posibilitatea unei noi moțiuni de cenzură
Articolul următorCîțu a intrat, în mod oficial, în cursa pentru șefia PNL
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”