Nazare: „Observ ca premierul Florin Citu a revenit cu marota întârzierilor”

Alexandru Nazare a fost demis din fruntea Ministerului Finanțelor de premierul Florin Cîțu, în urmă cu aproximativ o lună și jumătate

Alexandru Nazare (Facebook)

Fostul ministru de Finanțe, demis de Florin Cîțu, Alexandru Nazare, a comentat ultimele evenimente politice și administrative ale momentului, punând accentul pe numirea lui Dan Vîlceanu în fruntea ministerului pe care, odinioară, îl conducea chiar acesta. Așa cum era de așteptat, Nazare nu l-a „iertat” nici pe Cîțu. „Observ ca premierul Florin Citu a revenit cu marota intarzierilor din prima parte a anului referindu-se la mandatul meu in conferinta de presa de la Ministerul Finantelor”, a spus Alexandru Nazare.

Nazare: „Nu este vorba despre întârzieri, ci diferențe de viziune asupra implementarii anumitor proiecte cu care eu nu am fost de acord din motive intemeiate”

Alexandru Nazare i-a urat succes înlocuitorului său, Dan Vîlceanu, considerând că ar avea mare nevoie, întrucât are o misiune „onoranta, dar si dificila din multe puncte de vedere, respectiv in privinta scaderii deficitului”.

Ulterior, Nazare și-a amintit din nou de premierul Florin Cîțu. „Aceasta este prima sarcina primita astăzi chiar de la premier, cel care a prezentat in calitate de ministru interimar de finante o propunere de rectificare in care deficitul nominal nu mai este 80 miliarde lei asa cum era prevazut, ci 83,7 miliarde lei. Așadar, deficitul in termeni nominali creste cu 3.7 miliarde lei (aprox 755 mil EUR), 0.3% PIB, in ciuda faptului ca prognoza anuala de creștere economica a fost revizuita la 7%. Aceasta suma va trebui împrumutata suplimentar in aceasta toamna in ipostaza in care propunerea de rectificare este aprobata in forma actuala”, a mai spus Alexandru Nazare.

Alexandru Nazare a fost demis din fruntea Ministerului Finanțelor de premierul Florin Cîțu, în urmă cu aproximativ o lună și jumătate. La momentul respectiv, voci din partid vehiculau că demiterea acestuia ar avea legătură cu susținerea pe care Nazare i-ar fi acordat-o lui Ludovic Orban pentru șefia partidului.

PNL își va stabili noul lider în data de 25 septembrie. Ambii candidați și-au depus, în mod oficial, „hârtiile” pentru a intra în cursa oficială: Ludovic Orban ieri, iar Florin Cîțu astăzi.

Citește și: AUR se revoltă și insistă că bugetarii nevaccinați nu ar trebui să fie discriminați

Articolul precedentMinistrul cercetării a ațipit lângă Cioloș, la o conferință de presă. „Este un rezultat al oboselii și tracasării din ultimele luni”
Articolul următorPeste 100 de hectare de teren otrăvit în județul Călărași. Groapa ilegală de gunoi de la Ulmeni, „trecută cu vederea de autorități”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.