Europarlamentarul Rareș Bogdan a comentat recent situația privind legăturile dintre clasa politică și interlopi, pornind de la un articol de presă scris de jurnaliștii din Bistrița. În articolul respectiv se făcea referire la angajările pe pile din instituțiile statului.

Așa a fost nenorocită România! Clanurile politice au dat tonul, iar clanurile interlope s-au adaptat, când nu le-au finanțat ele! Nu știu câte județe au scăpat, dar nu sunt multe. Țineți minte „La Piovra”? Nu suntem departe. Când mafia crește, cauza trebuie căutată la decidenți. Modelul românesc e ingenios: politicienii modifică codurile penale și legile justiției și pretind că o fac în numele drepturilor omului, pentru democrație. O glumă sinistră, pe care o înghit doar nătărăii. În realitate, promontoriul groazei cuprinde maxim 10 inși, care încearcă să-și salveze pielea și comandă legi cu rol de algocalmin. Sunt serviți regește, chit că pe lângă acest serviciu sunt eliberați și cei mai cumpliți infractori.

Vă reamintesc cifrele oficiale: 39 de violatori eliberați în baza recursului compensatoriu au recidivat. 18.849 de infractori au fost eliberați astfel în perioada octombrie 2017 și iunie 2019. Dintre aceștia, 840 au fost condamnați pentru omor, 566 pentru viol și 191 pentru trafic de minori. Dintre cei eliberați, aproape 1.300 au fost arestați din nou. Aici se ajunge pornind de la micile complicități locale, care cresc, prin rădăcini și ajung să-și plaseze oamenii în Parlamentul României și în Guvern. Aici, o mână spală pe alta și uite-așa te trezești cu un cancer instituțional cumplit de greu de eradicat.

Probabil sunt zeci de mii de angajați ai statului care au fost unși deoarece făceau parte dintr-o grupare mai mult sau mai puțin mafiotă. Sau știau că au fost recomandați de interlopi, sau politicieni-interlopi, dar au închis ochii, le-a convenit, s-au amăgit cu gândul că nu sunt implicați direct. Există o manieră relativ simplă de a demonstra toate astea: follow the money! Dacă dorește cineva. Cred că informații există și ajung unde trebuie. Dar mai departe? …Oameni buni, să facem România normală!”, scrie europarlamentarul pe Facebook.

Articolul precedentFost șef al ANAF avertizează asupra unei încercări „a UDMR de a plasa parghiile ANAF în mâinile baronilor locali”
Articolul următorViorica Dăncilă, discuții cu președintele CE despre comisarul european din partea României