Premierul României a fost astăzi la Bruxelles pentru a se întâlni cu președintele Comisiei Europene, întrevedere în cadrul căreia au abordat mai multe subiecte, printre care și viitorul comisar european al țării noastre. Întrevederea a fost anunțată atât pe pagina oficială a Guvernului, cât și pe pagina de Facebook a Vioricăi Dăncilă.

Am avut astăzi, la Bruxelles, o întâlnire extrem de plăcută și productivă cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe care o felicit pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene și o asigur de sprijinul deplin al Guvernului României în eforturile asumate de consolidare a proiectului european. Am avut bucuria de a primi aprecieri și felicitări din partea Ursulei von der Leyen pentru modul în care am gestionat Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, un mandat de succes și un proiect care a consolidat poziția țării noastre la nivelul Uniunii.

Am purtat totodată cu președintele Comisiei o discuție amplă privitoare la implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024) și am elaborat obiectivele României pentru perioada suprapusă mandatului noii Comisii Europene, în domenii legate de asigurarea securității energetice, sectorul digital, schimbările climatice, rolul UE în plan global.

În cadrul aceleiași discuții am abordat și aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, inclusiv în ceea ce priveşte conturarea portofoliului alocat țării noastre în cadrul Comisiei Europene”, a scris prim ministrul Dăncilă.

Articolul precedentRareș Bogdan: „Țineți minte „La Piovra”? Nu suntem departe”
Articolul următorLiderul Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor, reținut pentru agresiune sexuală asupra minorilor