PSD îi arată „pisica” DNA lui Florin Cîțu

Premierului i se cere prezentarea situației datoriei publice

PSD, prin vocea liderului Marcel Ciolacu, îi cere premierului Florin Cîțu să prezinte situația datoriei publice, altfel se va trezi nu doar chemat în sedință extraordinară a Parlamentului, ci și la DNA. Ciolacu a afirmat la România TV că pandemia nu poate fi invocată pentru încălcarea legilor în vigoare.

„Noi nu putem să invocăm pandemia pentru a încălca o lege. Au încercat acest lucru şi cu libertăţile cetăţeneşti. A venit Avocatul Poporului şi le-a atras atenţia şi pe urmă s-au năpustit pe Avocatul Poporului. Şi aici este evident că intervenţia PSD şi contestarea la CCR a făcut ca Avocatul Poporului să rămână în funcţie fiindcă a fost un atac la statul de drept. Anunţ în premieră: dacă nu vine Cîţu (n.r. cu explicații privind datoria publică), noi avem dreptul să convocăm sesiune extraordinară a Parlamentului. Trebuie să respectăm legile în România, trebuie să-i adunăm cumva din sălile de luptă”, a declarat Ciolacu la România TV.

PSD vrea sesiune extraordinară a Parlamentului

Totodată, acesta a precizat că PSD are dreptul de a convoca o sesiune extraordinară, fiind necesară o treime din numărul de parlamentari. Mai mult, Ciolacu îl acuză pe premier de faptul că nu își respectă atribuțiile pe care le are conform fișei postului, referirea fiind făcută ca urmare a turneului electoral în care este angrenat Cîțu, dar în același timp amenință pe acesta din urmă cu o „dare de seamă” la DNA.

„Vă aduceţi aminte că Partidul Social Democrat a mai mers pe la DNA, să-şi susţină anumiţi lideri în istoria partidului. S-ar putea să se trezească DNA-ul de data aceasta cu toţi liderii Partidului Social Democrat în faţa DNA-ului să cerem să se respecte legea şi să înceapă să ia măsuri la toate hoţiile întâmplate pe tot cursul pandemiei, de la starea de urgenţă până în momentul de faţă. Cu toate aberaţiile trecute prin Guvern şi nimeni nu ia nicio măsură”, a mai spus liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Ciolacu îl reprimește pe Dragnea în PSD

Articolul precedentFOTO/VIDEO DN1 blocat la Bușteni după o ploaie puternică
Articolul următorCristian Popescu Piedone: „Nu pot face asemenea greșeli elementare”