Vrei să te muți în sudul Italiei? Iată ce trebuie să faci!

Măsura este menită să pună stop depopulării masive, fenomen pe care autoritățile italiene îl cataloghează drept îngrijorător

Foto: preluare viajandoparaacalabria.com

În cazul în care te-ai gândit să-ți schimbi viața și să o iei de la capăt în altă parte, eventual într-un loc liniștit, departe de agitația cotidiană a orașelor mari, există posibilitatea ca acest vis să se îndeplinească. Mai exact, satele mici, cele din sudul Italiei, primesc pe oricine vrea să-și schimbe viața și să dea și o mână de ajutor la restabilirea „gloriei de odinioară” a satelor pitorești italiene.

Cum te poți muta în sudul Italiei?

Așadar, oricine ar putea să devină rezident al satelor italiene, de îndată ce va fi lansat „Venitul de Rezidență Activă”, informează Gazeta Românească.

Mai exact, vorbim despre o sumă maximă de 28.000 de euro, acordată pe o perioadă de maxim trei ani, tuturor celor care își doresc să devină cetățeni cu acte în regulă într-unul dintre satele aflate la mare sau la munte, în sudul Italiei.

Măsura este menită să pună stop depopulării masive, fenomen pe care autoritățile italiene îl cataloghează drept îngrijorător. În prezent, peste 75% dintre localitățile din Calabria (320, cu aproximație) au mai puțin de 5.000 de locuitori.

Cu toate astea, există și o serie de condiții care trebuie îndeplinite:

  • solicitanții nu trebuie să aibă mai mult de 40 ani;
  • trebuie să își stabilează rezidența în respectivul sat;
  • trebuie să fie pregătiți să facă marele pas în maxim 90 de zile de la emiterea aprobării;
  • mai mult, cei care aleg să facă acest pas, vor trebui să înceapă o nouă afacere în zonă, ori, după caz, să preia una. Venitul anual trebuie să se încadreze între 800-1000 de euro, timp de câțiva ani.

„Îmbunătățim detaliile tehnice, suma lunară exactă și durata fondurilor și analizăm dacă să includem și sate puțin mai mari, cu până la 3.000 de locuitori”, a declarat Gianluca Gallo, consilier regional, pentru CNN, citat de sursa menționată anterior.

În plus, acesta a adăugat că vestita măsură a caselor de 1 euro nu ar reprezenta cea mai bună modalitatea de a revigora sudul Italiei, mizând pe metoda mai sus amintită.

Citește și: Video. Mașini pe contrasens pe Autostrada Soarelui

Articolul precedentBulai, de ziua lui Ghinea. „Dacă nu ar fi fost USR PLUS la guvernare, PNRR ar fi fost folosit drept PNDL”
Articolul următorDouă asociații de elevi au depus plângere penală împotriva lui Cîmpeanu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.