Sursa: Facebook

Alina Gorghiu, fostul președinte al PNL, preia frâiele senatului. Nu pentru un termen nelimitat, ci pentru o săptămână, printr-o decizie semnată și parafată de președintele Anca Dragu.

Azi, în Monitorul Oficial a fost publicată o Decizie din 19 iulie a președintelui Senatului Anca Dana Dragu, potrivit căreia „în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) din Regulamentul Senatului, aprobat prin Hotărârea Senatului nr. 28/2005, republicat, (…) Articol unic. – În perioada 25 iulie – 1 august 2021, conducerea Senatului va fi asigurată de doamna senator Alina-Ștefania Gorghiu, vicepreședinte al Senatului”.

Potrivit articolului din Regulamentul menționat în decizie, „vicepreședinții conduc activitatea Biroului permanent și a Senatului, la solicitarea președintelui sau, în absența acestuia, prin decizie”.

E drept, Alina Gorghiu nu este unicul vicepreședinte al Senatului, însă este singura care face parte din una dintre formațiunile care compun coaliția de guvernare. Restul de trei vicepreședinți fac parte din grupul PSD: Leonard Azamfirei, Robert Cazanciuc și Ștefan Radu Oprea.

Alina Gorghiu este senator la al doilea mandat, aleasă în circumscripţia electorală nr.37 Timiş, și este vicepreşedinte Comisia pentru politică externă. Între 2008 – 2016 a fost deputat în Parlamentul României, perioadă în care, timp de câteva luni (septembrie 2012 – decembrie 2012) a fost char vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Articolul precedentBarna, convins că UDMR nu vrea desființarea SIIJ
Articolul următorAproximativ 1.000 de medicamente esențiale au fost decontate 100%