Aproximativ 1.000 de medicamente esențiale au fost decontate 100%

Pe listă se includ medicamente pentru bolile oncologice, boala Wilson, diabet și multe altele

Ioana Mihăilă (foto Facebook)

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat, în această seară că s-a aprobat lista de medicamente esențiale pentru pacienții din țara noastră. Mai exact, ministrul vorbește despre circa 1.000 de medicamente esențiale, decontate 100%, de stat. Conform declarațiilor ministrului, lista conține 150 de denumiri comune internaționale (substanțe active), adică în total aproximativ 1.000 de medicamente care conțin aceste substanțe.

Ioana Mihăilă: „Pe listă se regăsesc medicamente esențiale din programul național de oncologie”

Mihăilă a menționat că pe listă există tratamente medicamentoase esențiale, parte din programul național de oncologie, însă și pentru boala Wilson, pentru diabet, dar și pentru bolile endocrine, printre multe altele.

De menționat că medicamentele cuprinse în ordinul aprobat se află pe cea mai recentă listă de medicamente esenţiale recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii și sunt decontate 100% de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, astfel încât orice pacient să suferind de o anumită afecțiune să poată beneficia de tratament corespunzător, fără a avea povară financiară.

„Ne-am angajat, în programul de guvernare, reintroducerea medicamentelor esențiale în legislație și ne ținem de cuvânt”, a scris ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, pe pagina sa oficială de Facebook, în această seară.

Lista completă a celor 150 de substanțe active poate fi consultată aici.

Citește și: Două asociații de elevi au depus plângere penală împotriva lui Cîmpeanu

Articolul precedentAnca Dragu lasă timp de o săptămână Senatul în mâinile fostului președinte al PNL
Articolul următorPiedone s-a ținut de cuvânt și a început demolarea chioșcurilor din stațiile de metrou aflate pe raza Sectorului 5
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.