Alegerile locale de anul acesta au fost învăluite multă vreme în mister. Ba se fac, ba nu se fac, ba hai că mai așteptăm. Cumva, vorbim despre o situație normală în care prudența este firească, având în vedere situația anormală legată de pandemia de coronavirus. Chiar și-așa, se pare că o dată a fost, totuși, aleasă, dată în care se vor organiza alegerile locale – până la noi directive, firește – având în vedere situația incertă. În astfel de situații, nimic nu poate fi sigur.

27 septembrie, data alegerilor locale

Partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi candidaţii independenţi pot începe de luni strângerea de semnături de susţinere a candidaturilor pentru consilii locale, consilii judeţene, primari, preşedinţi ai consiliilor judeţene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi primarul general al Capitalei. Potrivit noilor dispoziții garantate de Legea nr. 135/2020, alegerile sunt programate pentru data de 27 septembrie 2020.

Astfel, începând cu intrarea acesteia în vigoare, 20 iulie 2020, toți cei menționați anterior pot începe strângerea de semnături necesare pentru intrarea în cursa electorală.

Bine știut este că perioada de înregistrare a alianţelor electorale este 7 – 11 august, î timp ce perioada de depunere a candidaturilor este 7 – 18 august.

Campania electorală oficială va începe în data de 28 august şi se va termina în data de 26 septembrie, când orice manifestare politică în acest sens va fi interzisă.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentBirchall îl avertizează pe Toader în legătură cu amenda primită de România de la CJUE: „Fapta sa constituie cel puțin neglijență în serviciu, dacă nu chiar abuz în serviciu”
Articolul următorRomânia primește aproape 80 de miliarde de euro de la Bruxelles. Rareș Bogdan: „UE îți dă, nu îți bagă însă și în traistă”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.