Mașină luată de viitură (Ziua de Bacău)

Premierul Florin Cîțu, șeful DSU Raed Arafat și ministrul de Interne, Lucian Bode au lansat un apel comun către organizatorii de evenimente în aer liber în zonele aflate sub cod galben, portocaliu și roșu de vreme rea să ia în calcul amânarea sau chiar anularea evenimentelor. Acest apel a venit în contextul în care pilotul campion național de off-road a murit în timpul unei curse, din cauza viiturii, asta deși organizatorii știau că zona de desfășurare se afla sub avertizare meteo. „Nu trebuie să ne jucăm”, a zis Cîțu, la care Bode a adăugat că nu poate înțelege de ce organizatorii nu au luat decizia de anulare a competiției de la Slănic Moldova.   

Dosar penal in rem în cazul pilotului de off-road

Adrian Cernea, campionul național al curselor off-road, a decedat după ce mașina lui a fost luată de viitură, la Slănic Moldova, copilotul acestuia a reușit să iasă din mașină și să se salveze. În acest caz a fost deschis dosar penal in rem, anunță Digi24, iar infracțiunea pentru care a fost deschisă această anchetă este de ucidere din culpă.

Reamintim că înaintea competiției off-road, potrivit prefectului județului Bacău, a fost organizată o ședință tehnică, la care echipele au aflat de avertizările de vreme rea, mai mult, li s-a pus în vedere că ar putea să existe pericole, însă toți și-au asumat să participe la concurs.

În continuare, avertizare meteo de vreme severă

Meteorologii au prelungit avertizarea de vreme rea, până luni seară. În cea mai mare parte a ţării se vor semnala ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Au fost emise avertizări cod galben şi cod portocaliu.

Potrivit meteorologilor, de la ora 10.00 şi până luni dimineaţă, va fi cod galben în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Maramureş, local în Muntenia, în nordul Olteniei şi la munte.

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, vijelii şi grindină”, a transmis ANM.

De asemenea, până luni, la ora 02.00, va fi cod portocaliu în Moldova, Dobrogea, nordul şi estul Munteniei şi estul Transilvaniei. Vor fi averse abundente, descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 40…50 l/mp şi pe arii restrânse 60…80 l/mp.

„Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi pe alocuri şi în celelalte judeţe din Transilvania”, au mai transmis meteorologii. Ulterior, de luni de la ora 11.00 până luni la ora 22.00, va fi cod galben în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zonele montane.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va menifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 20….30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Cîțu: „Este o situaţie dificilă, toată lumea trebuie să fie pregătită”

Articolul precedentBolojan, despre Iohannis. „Nu cred că trebuie să se implice”
Articolul următorCentru de vaccinare la Biserica Neagră din Brașov