Sursa: Facebook

Fostul premier PSD Victor Ponta a dezăluit aseară că numele viitorului șef al statului este unul previzibil, respectiv liderul actual al PSD, Marcel Ciolacu.

Declarațiile au fost făcute la România TV, acolo unde Ponta a vorbit inclusiv despre politica externă, despre războiul din Ucraina, respectiv despre faptul că „oamenii politici sunt niște marionete”.

Totodată, Ponta a atras atenția că există șansele unui nou război, în contextul accidentului aviatic în care și-a pierdut viața Ebrahim Raisi : „Dacă l-a doborât Israelul, ne vom aștepta la un război deschis. Și în Slovacia. Nu s-a dovedit că cineva a organizat. A fost pur și simplu un om pornit din cauza tensiunilor politice. Bine că în România s-au mai liniștit lucrurile, bate-l la voturi, dar nu-i îndemna pe suporteri – du-te și omoară-l”, a punctat acesta.

Cât despre previziunile privind alegerile prezidențiale, afirmațiile lui Ponta nu sunt surprinzătoare, dat fiind că acesta este consilier onorific al prim-ministrului în domeniul relațiilor economice internaționale.

Ciolacu va fi pe primul loc. Are în zona de locale cel mai bun scor PSD. Scorul de la europarlamentare e un scor mincinos. PSD are cei mai puternici aleși locali, în special în Moldova, Oltenia, Muntenia, în Bistrița, lideri foarte buni. La Hunedoara la fel, în zona de vest.

Pe București e bătălia adevărată. Asta e o căsătorie de nevoie, nu se iubesc deloc, Iohannis i-a pus împreună pe PSD și PNL. Ciucă e un om de carieră, un om serios, dar nu se pricepe la politică și nu se va pricepe niciodată. Iohannis îl va scufunda după aceste alegeri. El e un om ok dar când se va afla că l-a pus Iohannis, nu îl vor mai vrea.

Toți liderii politici la un loc nu sunt foarte populari. Bătălia de la prezindentiale va fi mai puternică decât cea din 9 iunie. O să stăm până pe 9 iunie, când puteam să știm, Firea cu Burduja și cu Piedone, toți trei într-o încăpere, și ieșeam cu unul, candidat comun împotriva lui Nicușor. Eu zic că Nicușor nu e bun de primar încă patru ani. Dar dacă se împart între cei trei, e păcat, rămânem cu Nicușor. Nicușor nu e nici corupt, dar e încuiat. (…)

PSD-ul a condus Bucurestiul în ultimii patru ani cu Nicușor. Acum se spală toți pe mâini. Nu Iohannis l-a pus pe Nicușor în 2020? În locul lui Burduja și Piedone aș face o dezbatere cu Nicusor în parcul Herastrău. Zici că e frontul din Ucraina. Gropi, trotuarul se prăbușește, câini, gunoaie. Așa știi tu să faci? Măcar să zici că nu te-a lăsat PSD-ul sau Nicușor”, a spus Ponta pentru sursa citată.

Articolul precedentAPORT, George! Good BOY!
Articolul următorPopescu Piedone – Nu cedez! Nu renunț!