România nu-și va atinge potențialul maxim de producție în agricultură în 2022 din cauza condițiilor climatice, dar producția e mult peste necesarul de consum al populației țării, a declarat Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.
România nu va intra într-o criză alimentară, a subliniat ministrul Agriculturii.
„Suntem în continuare un grânar al Europei, suntem printre principalii producători din UE în materie de cereale și vom continua să fim atâta timp cât vom folosi tehnologii noi, iar fermierii români sunt capitalizați. Avem condiții meteo care în ultima perioadă s-au schimbat și au pus presiune pe nivelul recoltei, dar putem spune că depășim ușor-ușor perioada asta critică și ne apropiem cât mai mult spre o recoltă liniștitoare pentru consumul din România”, a declarat ministrul Agriculturii.
România produce o cantitate de cereală mult mai mare decât necesarul de consum al țării, deci nu se pune problema unei crize alimentare.„Nu cred că putem vorbi de o criză alimentară în România, pentru că reușim să producem și la nivelul UE și reușim să ne asigurăm și necesarul de consum. Desigur, nu suntem izolați doar în continentul european, trăim într-o lume care este în permanentă schimbare și orice factor de stres, precum criza energiei și a gazului natural, situația din Ucraina, pandemia, toate acestea au influențat nivelul de producție, nivelul stabilității în mai toate statele .”, a declarat ministrul Agriculturii. Legat de o potențială criză alimentară, despre care se tot vorbește în ultima vreme, ministrul spune că trebuie făcută o diferență clară între lipsa de alimente, care reprezintă într-adevăr o criză alimentară, și posibilitatea cetățenilor de a cumpara alimente, care este, de fapt, o criză economică.
Ministrul Muncii a anunțat că au fost recalculate jumătate din pensiile românilor