Marius Budăi (Facebook)

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a comentat azi situația persoanelor care au ieșit la pensie și s-au angajat, în contextul în care de ceva timp există discuții potrivit cărora acest cumul, pensie-salariu, ar trebui interzis.

Budăi a punctat că „este nevoie de o dezbatere”, accentuând că ar trebui să exite reglementări clare în ceea ce privește tinerii pensionari, de până în 50 de ani, care ulterior se întorc în câmpul muncii, pe diverse funcții.

Declarațiile au fost făcute de ministrul Budăi astăzi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti. Potrivit celor citate de Știri pe Surse, ministrul a precizat că nu toți pensionarii ar trebui avuți în vedere de o eventuală măsură a interzicerii cumulului de salariu cu pensia.

Nu cred că e potrivit să interzicem cumulul de salariu şi pensie pentru cei care au ajuns la vârsta standard de pensionare. De ce? Pentru că, dacă noi, ca bărbaţi, ajungem la 65 de ani şi dacă muncim de la vreo 20, sau 22-23, avem vreo 45 de ani de cotizare în sistem şi Constituţia şi legea pensiilor spun că avem dreptul, după ce am atins vârsta standard, dacă am ajuns la vârsta standard de pensionare din sistemul public şi cu un stagiu de cel puţin 35 de ani, care e stagiul complet, avem drept la pensie, este un drept constituţional.

De asemenea, tot Constituţia spune că avem dreptul să muncim, nu spune că doar la stat sau doar la privat. (…)

Dacă vorbim de acele pensionări de la 47-48-50 de ani, trebuie o dezbatere acolo, să vedem dacă îşi doreşte să continue pe acest post, să putem găsi o bonificaţie suplimentară. (…)

Aţi văzut aici, cariera militară, nu cred că ne putem închipui că cineva la 60 de ani va sta pe graniţă cu arma în mână să ne apere, şi trebuie să fim foarte atenţi când facem aceste declaraţii, să nu devenim populişti, şi eu nu vreau să vorbesc într-un mod în care neapărat să fiu simpatic, vreau să prezint realitatea”, a spus Marius Budăi, arătând că „este o discuţie pe care trebuie să o purtăm, dar de la post la post, nu trebuie să generalizăm”.

Articolul precedentFurnizarea apei potabile va fi sistată pe strada B.P. Hașdeu din Constanța
Articolul următorNăstase îi ia apărarea lui Daea în scandalul cerealelor din Ucraina: „Fermierilor li s-a oferit un ţap ispăşitor. Problema nu este la Ministerul Agriculturii”