Sursa: Facebook

Alina Gorghiu, președintele Senatului, a explicat punctul domniei sale de vedere referitor la unul dintre subiectele fierbinți din această perioadă – pensiile speciale, făcând totodată câteva aprecieri vizavi de pensia premierului Nicolae Ciucă – șeful său pe linie de partid.

Potrivit declarațiilor acesteia, preluate de Hotnews, pensia de 18.000 de lei a premierului Ciucă poate fi considerată chiar obișnuită. Nu comparativ cu pensiile obișnuite, care de multe ori abia asigură existența de pe o zi pe alta, ci dacă se ia în calcul cariera militară a lui Nicolae Ciucă.

Totodată, Gorghiu a subliniat că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale, opinie care de altfel a fost exprimată inclusiv de actualul ministru al Apărării, social democratul Angel Tîlvăr.

În toată Europa, militarii au un statut special, dar nu în sens peiorativ, ci graţie profesiei, graţie contribuţiei la sistemul de securitate din România şi restul ţărilor, trebuie făcută analiza separat şi argumente există”, a spus Alina Gorghiu, conform sursei citate.

Însă, atunci când a venit vorba despre pensia premierului Ciucă, șefa Senatului a admis că, „raportat la pensia unui român, normal, aceasta poate fi considerată că e mare”. Există totuși explicații:

„Dacă ne gândim că a fost şeful statului major, că a fost în teatrele de operaţii, şi gloanţele treceau la propriu pe lângă urechile domniei sale, este o pensie mică. (…)

Nu Ciucă şi-a scris fluturaşul pe pensie, asta este legea, legile succesive pe care Parlamentul le-a votat”.

Articolul precedentPierde UDMR un minister? Ionuț Stroe: „Deține 3 portofolii, aceeași pondere pe care a avut-o în decursul istoriei în Parlament”
Articolul următor500 de euro, mită pentru permis în Teleorman