Sursa foto: Facebook/Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a declarat, miercuri, că țara noastră nu va trimite, pentru moment, arme Ucrainei, precizând că reprezentanții coaliției de guvernare nu au discutat un astfel de scenariu.

„Nu vorbim despre armament în acest moment. Aşa cum a spus premierul ieri într-o declaraţie, în acest moment suntem concentraţi pe ajutor umanitar”, a declarat Vasile Dîncu, potrivit news.ro.

De asemenea, ministrul Apărării a precizat că MIG-urile din România nu sunt scoase în totalitate din uz, afirmând că urmează să fie finalizată ancheta cu privire la situația aparatelor de zbor.

Rusia se pregătește pentru un atac final asupra zonei Donbas

 „Nu avem nicio solicitare în acest sens, MiG-urile pe care le avem în acest moment nu sunt scoase în totalitate din uz, noi avem în acest moment o anchetă, au fost suspendate de la zbor, vor fi, în cel mai rău caz, conservate, pentru că în acest moment putem să acoperim, cu cele 22 de Eurofigther pe care le avem din partea forţelor străine, plus escadrila noastră, toate elementele de securitate aeriană de care are nevoie România în acest moment”, a declarat Vasile Dîncu.

Reamintim că astăzi, ministrul Apărării a vizitat Centrul suport integrat pentru refugiaţi ucraineni, amenajat în hotelul Granata din Cluj-Napoca, unde 80 de persoane au fost cazate. Vizita a avut loc în contextul în care astăzi este programată partida CFR Cluj- Dinamo Kiev, un meci caritabil organizat pentru sprijinirea ucrainenilor ce au fugit din calea războiului.

Și prim-ministrul Ciucă a vorbit despre un proiect de lege aflat pe site-ul MapN, prin care urmează să se modifice legea pentru a putea trimite echipamente militare Ucrainei. De asemenea, premierul a infirmat zvonurile privind pregătirea soldaților ucraineni în țara noastră.

Ministrul de Externe ucrainean a declarat, astăzi, că orice țară care refuză să trimită arme Ucrainei susține agresiunea rusească și exterminarea populației ucrainene.

”Cei care nu doresc, care ezită, care vorbesc împotriva furnizării de armament Ucrainei, practic sprijină agresiunea rusă şi exterminarea cetăţenilor noştri”, a spus Kuleba în vizita sa la Sofia, capitala Bulgariei.

Citește și articolul: Vasile Dîncu, reacție la acuzațiile Rusiei privitoare la mercenarii români: Este o informație falsă

Articolul precedentRecord pentru Dacia. Câte mașini a produs în cinci decenii
Articolul următorPrimarul Sectorului 5 continuă să sprijine comunitatea – „Așa-i in familie: Toți pentru unul!”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.