Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Românii sunt, în continuare, mari consumatori de pâine albă, foarte bogată în calorii.

Printre produsele de patiserie preferate de către aceștia, un loc fruntaș îl ocupă franzela, pâinea feliată ambalată și pâina albă.

Conform unui nou studiu, aceste produse rămân cele mai populare în dieta zilnică a românilor.

Deși românii sunt din ce în ce mai preocupați pentru un stil de viață sănătos, puțini aleg să renunțe la produsele de panificație

Studiul a fost realizat de compania de cercetare de piață Reveal Marketing Research. Acesta demonstrează că, dintre statele europene, România consumă exagerat de multe produse de panificație.

Pâniea albă este foarte bogată în calorii și săracă în substanțe nutritive, spre deosebire de pâinea neagră, integrală sau cu semințe.

Acestea din urmă sunt evitate de români, foarte puține persoane alegând să înlocuiască tradiționala franzelă.

Statisticile arată că 42% dintre persoanele intervievate au ales franzela. În același timp, 41% dintre respondenți au spus că achiziționează și consumă pâine feliată și gata ambalată. 39% dintre români aleg să cumpere, aproape zilnic, pâine albă.

Românii din mediul rural consumă mai multă pâine decât cei care locuiesc în oraș

Studiul a mai ajuns la concluzia că persoanele din mediul rural consumă zilnic mai multă pâine decât persoanele din mediul urban.

Prin urmare, au fost evidențiate diferențe semnificative.

Acestea au fost observate atât în cazul franzelei (urban: 35%, rural: 51%), cât și în cazul pâinii albe (urban: 32%, rural: 49%).

Articolul precedentPuișorii masculi nu au nicio valoare economică, așa că sunt uciși în cel mai brutal mod
Articolul următorNoi percheziţii DNA, la sediul Primăriei Capitalei. Zile grele pentru Nicușor Dan
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time