Carne de mieil
Carne de miel. Sursa foto: playtech.ro

Masa de Paşte va costa cu 50% mai mult decât anul trecut, la unele produse înregistrându-se aproape o dublare a preţului, a avertizat preşedintele Federaţiei sindicale din industria alimentară Sindalimenta, Dragoş Frumosu. Preţul produselor care se consumă de Paşte, cozonac, pască, ouă şi carne de miel, a crescut, a mai declarat Dragoş Frumosu.

„Preţul la carnea de miel aproape s-a dublat”

„Preţul la carnea de miel aproape s-a dublat. Poate e ceva mai scăzut dacă iei direct de la fermă şi ajungi pe la 40 de lei/kg tăiat, dar sub acest preţ, sub nicio formă. Mie mi se pare puţin nepotrivit faptul că nu au mai organizat târguri, pentru că în condiţiile acestea nu ar fi fost 50 de lei/kg, poate ar fi fost 40 – 42 de lei/kg, iar 10 lei contează foarte mult pentru foarte mulţi. În condiţiile acestea preţurile conduc la o masă de Paşte cu cel puţin 50% mai scumpă decât anul trecut”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindalimenta.

Preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Alimentară Romalimenta, Sorin Minea, afirmă că multe din preţurile actuale sunt mult mai mari decât ar trebui. Spre sfârşitul primăverii vom asista chiar la o uşoară scădere a preţurilor şi poate chiar la o scădere masivă la produsele nevandabile, a declarat Sorin Minea.  Majorarea preţurilor se va opri după Paşte, iar spre sfârşitul primăverii va fi o temperare şi chiar o scădere a preţurilor. „Este strict părerea mea, dar s-ar putea să asistăm la scăderi masive la produsele nevandabile. Pot să vă spun însă că o parte din preţurile actuale sunt false, sunt mult mai mari decât preţul necesar”, a declarat preşedintele Romalimenta.

„S-au avansat preţuri pentru carcasa de miel de 4.000-4.500 de lei. A fost o tatonare a pieţei, cu ajutorul presei, consumatorul a fost pregătit pentru preţuri uriaşe şi aceste preţuri au venit pe piaţă. După sărbători, o parte dintre preţuri vor cădea, pentru că este foarte slabă cumpărarea. Se face o presiune uriaşă din partea procesatorilor din piaţa europeană de a intra pe piaţa românească pentru că şi la ei piaţa este foarte slabă. O să ajungem mai scumpi decât ei şi ne vor lua piaţa. Faţă de o creştere prognozată corect, o medie de 10%, s-a sărit calul în disperare, vânzările cad, se vor întoarce la preţurile vechi dar cu economia prăbuşită”, a precizat Sorin Minea.

România rămâne statul unde se consumă foarte multă pâine albă

Articolul precedentNoi percheziţii DNA, la sediul Primăriei Capitalei. Zile grele pentru Nicușor Dan
Articolul următorJudețul Sibiu va beneficia de peste 400 de kilometri de trasee de drumeție