Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

O femeie din București a ajuns la spital în cursul zilei de astăzi, 20 aprilie.

Aceasta a fost mușcată de mai mulți câini agresivi, victima necesitând o perioadă îndelungată de îngrijiri medicale.

Incidentul s-a petrecut pe câmpul de lângă digul Lacul Morii din București

O persoană a sunat la 112 și a anunțat ce s-a întâmplat. La fața locului au ajuns polițiști și un echipaj de prim ajutor, iar femeia, cu numeroase răni la mâini și picioare, a fost transportată la spital, arată Europa FM.

Sesizată de polițiști, ASPA  ”Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor” a ridicat, deocamdată, din zona respectivă un singur câine

Cătălina Trănescu, purtător de cuvânt al ASPA, a spus la Europa FM că primiseră recent sesizări privind prezența câinilor în zona respectivă:

Incidentul s-a întâmplat la granița dintre București și Ilfov, zona respectivă fiind un câmp deschis. Toate echipajele ASPA au pornit în zona respectivă, au fost identificați acolo 5-6 câini, unul dintre ei a fost tranchilizat și ridicat de colegi. Ceilalți au fugit însă colegii i-au urmărit și au identificat o curte din care presupunem că ar fi ieșit, în acest moment am sesizat poliția. Dacă ne referim la zona Lacul Morii, am avut o acțiune chiar săptămâna trecută, în urma unei sesizări de la un cetățean, a fost identificat un câine și a și fost ridicat la momentul respectiv”.

Abandonul este cel care duce la prezența tot mai mare a maidanezilor

Deși există multiple campanii de sterilizări gratuite, românii continuă să abandoneze câinii. În timp, aceștia se înmulțesc, devin agresivi sau ajung călcați de mașini.

Persoanele care nu își sterlizează câinii riscă sancțiuni cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Pasibili de amendă sunt și cei care abandonează animalele pe domeniul public. Cu toate acestea, persoanele în cauză nu sunt mereu depisate de polițiști.

Articolul precedentJudețul Sibiu va beneficia de peste 400 de kilometri de trasee de drumeție
Articolul următorÎPS Teodosie nu comentează crimele Putin, cel mai mare ctitor la Sfântul Munte și Ierusalim
Jurnalist full-time / Pesimist part-time