Deputații PSD, Adrian Solomon și Irinel Stativă au pierdut procesele prin care au contestat amenzile primite în urma incidentului ce a avut loc în luna iulie 2020, la o shaormerie din Centru Vechi, amenzi în valoare totală de 6.600 de lei. Cei doi au fost amendați cu 2.600 de lei pentru că au făcut scandal când li s-a cerut de către polițiștii veniți la fast-food să poarte masca de protecție în spațiu închis, respectiv cu 4.000 de lei pentru nepurtatul măștii de protecție într-un spațiu închis.

Deputații au contestat cele patru amenzi, încă de după incident, iar magistrații de la Judecătoria Sectorului 3 București au respins contestațiile acestora ca fiind neîntemeiate în cazul a două procese, potrivit Ziare.com.

Pe 16 aprilie 2021, instanța a respins plângerea pe care deputatul Adrian Solomon a depus-o împotriva unuia dintre procesele verbale întocmit de politiștii care l-au amendat în noaptea incidentului de la shaormerie. „Respinge plângerea ca fiind neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Sectorului 3 București”, se precizează în minuta instanței de judecată. În noiembrie 2020, o decizie similară a fost pronunțată și în cazul plângerii depuse de Irinel Stativă.

Două din patru dosare, soluționate

De altfel, Judecătoria Sectorului 3 București a soluționat doar două dintre dosare, celelalte două procese fiind încă pe rolul instanței de fond, deoarece Adrian Solomon a sesizat Curtea Constituțională.

În cazul deputatului Irinel Stativă, în motivarea respingerii plângerii, instanța a precizat că petentul a săvârșit fapta „cu o vădită indiferență asupra posibilelor urmări”, motiv pentru care „se impune disciplinarea subiecților normelor contravenționale în sensul creșterii în constiința acestora a sentimentului de responsabilitate”. Cu alte cuvinte, lipsesc „cei șapte ani de acasă”. Deputatul Stativă a contestat decizia judecătoriei, dosarul aflându-se în prezent pe rolul Tribunalului București.

 În ceea ce îl privește pe Adrian Solomon, acesta nu se află la primul scadal public. În 2016, același deputat o jignea pe Iolanda Stăniloiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, întrebând-o dacă este „bunica care ne ceartă”.

Adrian Solomon, cunoscut ca „deputatul Șaormă”, revine într-un nou scandal

Articolul precedentPiedone atacă Poliția Locală Sector 5
Articolul următorPrimăria Constanța, cerere anulată în „Dosarul Retrocedărilor”