Primăriei Constanța i-a fost respinsă cererea formulată în procesul în care municipalitatea ridica pretenții de 10.395.850 de euro față de fostul primar Radu Mazăre, în urma Dosarului Retrocedărilor, de către Tribunalul Constanța, scrie Ziua de Constanța.

Primăria Constanța a început recuperarea prejudiciului aferent unor terenuri retrocedate ilegal de fostul primar Radu Mazăre, dar care nu se mai pot întoarce fizic la municipalitate, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, citat de G4Media.

Am depus acțiuni în instanță pentru recuperarea a peste 20 de milioane de euro de la cei care au retrocedat orașul bucată cu bucată. Mazăre, Constantinescu, Nejloveanu, Giurgiucanu, Borcea și alții trebuie să plătească din banii lor prejudiciul creat constănțenilor

Vergil Chițac, printr-un mesaj publicat la începutul lunii, pe Facebook.

Suma pe care municipalitatea o pretindea de la cei numiți de primarul Chițac reprezintă valoarea prejudiciului fiind stabilită prin decizia definitivă a ÎCCJ, în urma căreia Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare pentru retrocedări ilegale, în 7 februarie 2019. Concret, este vorba de zeci de terenuri care au fost retrocedate și vândute de mai multe ori până când au ajuns fie la cumpărători considerați de bună credință, fie în situația în care, pe aceste terenuri, au fost construite blocuri cu zeci de locatari, au transmis reprezentanții administrației locale.

Astfel, Primăria Constanța a decis ca valoarea terenurilor pe care nu le pot recupera fizic de la actualii proprietari să o impute celor care au retrocedat sau vândut terenurile și care au fost condamnați definitiv pentru acțiunile lor. În acest caz au fost deschise șase acțiuni în instanță la secția civilă a Tribunalului Constanța.

Dosarul Retrocedărilor din Constanța: Dragoș Săvulescu, liber în Italia

Pârâți în cauză sunt Radu Ștefan Mazăre, Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Nicușor Daniel Constantinescu, Bogdan Ghițulescu, Alin Horațiu Dima, Cristian Talpău, Georgică Giurgiucanu, Emil Dragoș Săvulescu, Aurel Jean Andrei, Cristina Budei, Viorel Pană, Mihai Camboianu, Valentin Gheorghe Ionescu și Cristian Borcea.

Primăria Constanța a scăpat de plata penalizărilor către firma de salubrizare, în instanță

Articolul precedentDeputații PSD Solomon și Stativă, buni de plată
Articolul următorCoaliția, act adițional la „Acordul de Guvernare”