Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a făcut câteva precizări cu privire la ridicarea restricțiilor. Cu toate că în momentul de față nu se prea știe exact când vor fi ridicate restricțiile de liberă circulație, acesta a precizat faptul că atunci când acest lucru se va întâmpla, există marea posibilitate ca cetățenii să fie în continuare obligați să poarte măști și mănuși în spațiul public.

„Rămânem la recomandările OMS privind testele PCR. Sunt teste de supraveghere, care ne arată cum trecem prin boală, dar trebuie dublate și de un test molecular. Aceste măsuri se referă la anumite relaxări privind orele la care putem ieși din casă, dar vor veni cu mai multe restricții cum sunt mască și mănuși. La anulare ne gândim să redeschidem anumite spații, anumite locuri de muncă, dar nu la reluarea competițiilor sportive”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: Încă suntem precauți și menținem măsurile de izolare”

„A fost un context de sărbători, la nivelul laboratoarelor au venit mai puține probe recoltate. Dacă acest trend se va menține și săptămâna viitoare, vom putea vorbi de o aplatizare a curbei și ne apropiem de momentul în care vom descrește, ca număr de cazuri. Încă suntem precauți și menținem măsurile de izolare”, a spus Nelu Tătaru,.

Articolul precedentConstanța turistică după pandemie
Articolul următorCodrin Ștefănescu, purtător de cuvânt pentru Dragnea: „Vor veni și vremuri senine, fără ură și fără dihonie!”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.