Deși până acum autoritățile centrale nu au luat nicio decizie în privința sezonului estival 2020, litoralul se pregătește pentru primul val de turiști din această vară.

Un prim pas în acest sens a fost făcut de compania RAJA, care, de ani buni se ocupă de întreținerea și reabilitarea fântânilor arteziene din municipiul Constanța.

“Înainte de a fi date în exploatare, tehnicienii RAJA au curățat și igienizat bazinele, au verificat și reparat pompele de recirculare a apei, instalațiile de filtrare și sistemele de automatizare. De asemenea, pentru ca fântânile arteziene să fie puse în valoare, au fost reglate jocurile de lumini și intensitatea jeturilor de apă.  Din cauza degradării avansate, bazinul din zona Dacia se află încă în plin proces de refacere a hidroizolației, a finisajelor și a elementelor structurale, iar fântâna arteziană de la Policlinica 2 necesită reparații complexe la instalația electrică. Pe măsură ce lucrările de recondiționare sunt finalizate, aceste repere urbane vor fi redate publiculu”, a precizat compania.

Până în prezent au fost puse în funcțiune fântânile arteziene din zonele Far, Parcul Gării, Muzeul de Artă, Parcul Teatrului „Oleg Danovski“, Casa de Cultură, Parcul Tomis II și Hotel Oxford.

La plajă cu masca pe față

Hotelierii de pe litoral vor să deschidă porțile unităților de cazare în această vară și au promis că vor lua măsuri speciale pentru protecția turiștilor. Aceștia vor mânca în serii în hotelurile care nu dispun de spații suficient de largi, pentru a se evita aglomerațiile din restaurante. La o masă va sta doar o singură familie, șezlongurile vor fi depărtate și igienizate după fiecare folosire. Camerele vor fi igienizate la schimbul de turiști, cameristele vor purta măști și mănuși, în vreme ce cazarea se va face preponderent online, pentru a evita statul la coadă la recepție, unde se vor trasa linii de demarcare, au anunțat patronii unităților de cazare de pe litoral.

Articolul precedentMesajul Președintelui de Paști
Articolul următorNelu Tătaru, despre restricții actuale și viitoare