Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut o serie de declarații cu privire la modul în care se transmite noul coronavirus. Din păcate, încă avem parte de creșteri ale numărului de îmbolnăviri, cât și de creșteri în rândul celor decedați din această pricină. În opinia lui Nelu Tătaru, Diaspora a jucat un rol decisiv în răspândirea bolii, dând naștere transmiterilor locale, cât și focarelor în anumite zone ale țării.

„Fiindcă avem o diasporă destul de importantă, pentru că am avut o transmitere locală accentuată în anumite focare, pentru că avem de gestionat un sistem sanitar care are mult în spate de peste 30 de ani, şi când mă refer mult înseamnă deficite, pentru că avem o populaţie care trebuie să respecte anumite condiţii şi eu sper să le respecte”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: O să avem o discuție în Comisia Ştiinţifică, inclusiv despre testarea periodică a personalului medical

Nelu Tătaru a declarat că testarea personalului medical, fie el și asimptomatic, este un lucru necesar în această perioadă în care toată țara are nevoie de medici, mai mult decât de orice. În acest context, ia în calcul punerea în aplicare al unui astfel de plan.

„În toate protocoalele în care am spus cine poate fi testat, am inclus tot ce înseamnă infecţii respiratorii, fără o legătură cu coronavirus, tot ce înseamnă persoane instituţionalizate, tot ce înseamnă simptomatologie la persoanele care acordă asistenţă medicală, la corpul medical. O discuţie avem mâine în Comisia Ştiinţifică, inclusiv despre testarea periodică a personalului medical asimptomatic, cel puţin la şapte zile, pentru a putea proteja corpul medical”, a spus ministrul Sănătăţii.

Articolul precedentPandemia omoară economia: AGA de acasă și pregătiri de faliment
Articolul următorNoul președinte al Senatului este Robert Cazanciuc
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.