Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei a declarat, sâmbătă noaptea, că poporul său a dovedit că știe să lupte „mai profesionist” decât armata rusească.

„Cea de-a 24-a zi a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia s-a încheiat. După opt ani de agresiune, ucrainenii au dovedit că ştiu să lupte mai profesionist decât o armată care luptă de zeci de ani în diferite regiuni şi în diferite condiţii”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit news.ro.

De asemenea, liderul de la Kiev a dat asigurări că va continua să răspundă „cu înțelepciune și curaj” atacurilor ce vin din partea inamicilor, afirmând că armata rusă și comandanții lor sunt incompetenți, capabili doar să își ducă „oamenii la măcel.”

Cel puţin 847 de civili au fost ucişi şi 1.399 răniţi în Ucraina de la începerea războiului

Totodată, liderul de la Kiev a anunțat că sâmbătă au fost evacuați peste 6.000 de persoane prin opt coridoare umanitare, în Berviția și Bucea. Cu toate acestea, din cauza atacurilor rusești, oamenii din Borodianka, regiunea Kiev, nu au putut fi evacuați.

Ce se întâmplă la Mariupol reprezintă „un act de teroare”, iar atacurile asupra orașului vor rămâne în memorie pentru secole, e de părere Zelenski. Mai mult, acesta a spus că Rusia a suferit pierderi „fără precedent”, precizând că există anumite zone unde s-au dus lupte grele, prima linie fiind împânzintă „cu cadavre ale soldaților ruși.”

„Şi aceste trupuri, aceste cadavre, nu sunt ridicate de nimeni. Sunt trimise noi unităţi să avanseze chiar peste ele”, a concluzionat Volodimir Zelenski.

Reamintim că ieri, președintele ucrainean a ceurt Elveției să ia toate măsurile posibile împotriva oligarhilor ruși, care „din frumoasele orașe elvețiene” contribuie la măcelul ce are loc în Ucraina.

De la debutul războiului și până acum, 3,3 milioane de persoane au fugit din calea gloanțelor, în timp ce 6,5 milioane de persoane au fost strămutate în interiorul țării. Totodată, potrivit ONU, peste 12 milioane de persoane sunt așteptate să părăsească Ucraina și să își găsească un refugiu în țările vecine și cele din Vest.

Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentFostul comandant al forțelor armate britanice: Putin trebuie să fie judecat într-un ”proces de tip Nürnberg”
Articolul următorMilioane de copii fug din calea războiului din Ucraina. UNICEF trage un semnal de alarmă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.