Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Fostul comandant al forțelor armate britanice insistă ca Vladimir Putin să fie judecat într-un ”proces de tip Nürnberg”.

Prezent la BBC, Richard Dannett a pus accent și pe rolul pe care îl joacă moralul în războaie, spunând că moralul are o influență uriașă asupra a ceea ce se întâmplă pe teren.

Când vorbim despre puterea de luptă, există trei componente – există componenta fizică (tancurile, avioanele, echipamentul), există componentele conceptuale (planurile pe care le fac generalii), dar apoi există și componenta morală – aceasta este voința soldaților de a lupta”, a spus Dannett, citat de Mediafax.

Fostul comandant al forțelor armate britanice, despre soldaţii ruşi: “Acești tineri sunt absolut confuzi, mulți dintre ei sunt foarte tineri, speriați, epuizați de săptămâni de exerciții”

Înțelegem că au fost informați foarte prost, că vor pleca, că se vor mișca rapid, că vor fi primiți ca pacificatori și eliberatori, dar de fapt ceea ce au găsit a fost aceea că forțele armate ucrainene, civilii ucraineni, luptau cu hotărâre împotriva lor. Acești tineri sunt absolut confuzi, mulți dintre ei sunt foarte tineri, speriați, epuizați de săptămâni de exerciții”, a mai declarat Richard Dannett.

”Acești oameni tineri nu numai că sunt speriați, dar acum sunt înfometați”

Moralul trupelor ruse a fost slăbit și mai mult de un eșec al sistemelor logistice ale armatei, a conchis Richard Dannett.

În plus, acesta a făcut referire la problemele grave cu care se confruntă armata rusă în timpul operațiunii militare speciale, ordonată de Vladimir Putin.

Putin merită un proces de tip Nürnberg, pentru a condamna absolut, pentru totdeauna, în cărțile de istorie, ceea ce a făcut, alături de generalii săi

Acești oameni tineri nu numai că sunt speriați, dar acum sunt înfometați. Combustibilul pentru tancuri nu este disponibil, așa că au fost puși într-o situație teribilă. Prin urmare, nu este de mirare că armata rusă nu a făcut progrese pe teren. Ei au fost nevoiți să recurgă acum la această tactică imorală, de a bombarda civili lipsiți de apărare”, a precizat fostul comandant al armatei britanice, potrivit Gândul.ro.

Dannett și-ar dori ca Vladimir Putin să nu fie doar pus pur și simplu sub acuzare, ci să se organizeze un proces de tip Nürnberg, pentru a condamna absolut, pentru totdeauna, în cărțile de istorie, ceea ce Putin și generalii săi au făcut.

Procesele de la Nürnberg au fost o serie de procese celebre pentru faptul că, în cadrul lor, au fost inculpați importanți membri ai conducerii politice, militare și economice a Germaniei Naziste

Procesele au avut loc între 1945 și 1949 în orașul Nürnberg, Germania, în Palatul de Justiție din Nürnberg.

Primul și cel mai cunoscut dintre aceste procese a fost Procesul Principalilor Criminali de Război în fața Tribunalului Militar Internațional (TMI), în care au fost judecați 24 dintre cei mai importanți lideri ai Germaniei naziste, atât capturați cât și în contumacie. Dezbaterile procesului s-au ținut între 20 noiembrie 1945 și 1 octombrie 1946.

Al doilea set de procese ale unor criminali de război mai puțin importanți a avut loc conform Legii nr. 10 a Consiliului de Control la Tribunalele militare de la Nürnberg (TMN), printre care Procesul medicilor și Procesul judecătorilor.

Articolul precedentUitându-mă la discursul și comentariile celor de la AUR, înțeleg de ce 60% dintre ruși îl cred pe Putin
Articolul următorZelenski: „Ucrainenii au dovedit că ştiu să lupte mai profesionist decât o armată care luptă de zeci de ani”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time