Claudiu Târziu, cofondatorul AUR, a precizat că nu împărtășește viziunea lui Simion privind viitoarea conducere a partidului, afirmând că formula de doi președinți trebuie să continue.

„Mi se pare că dacă am ajuns până la nivelul asta, am intrat cu 10% în Parlament și apoi am trecut de 25% în această formulă, nu avem niciun motiv să renunțăm la ea”, a declarat Târziu, potrivit stiripersurse.ro.

De asemenea, acesta a mai adăugat că nu este de acord cu Simion nici cu alte elemente de viziune pentru dezvoltarea AUR, precizând că la Congresul Extraordinar ce va avea loc pe 27 martie se vor dezbate toate aceste lucruri.

Târziu s-a simțit jignit de George Simion

„Până atunci, trebuie ca noi să cădem de acord asupra formulei de conducere, a unor modificări de statut și a unei moțiuni pe care să-și asume noua conducere a partidului. Acesta va conține modul de dezvoltare viitoare a partidului și în funcție de asta voi ști și eu dacă voi gira în continuare acest proiect, mă voi afla în el, sau nu”, a spus Târziu.

De asemenea, cofondatorul AUR a amintit că este un om de echipă și nu a încercat să „urce pe piedestal”, precizând că are un respect mare pentru toți oamenii care au adus partidul unde este acum. Mai mult, Târziu a precizat că ideea cu „troica prezidențială” a fost a lui, „pentru binele partidului.”

„Un singur om poate fi lovit mai ușor și poți să destabilizezi partidul dacă dobori liderul. Dar și pentru că un lider fiind cu puteri absolute o poate lua razna dacă nu este talonat de oameni cu funcții sensibil egale sau cu puteri egale”, a mai precizat Claudiu Târziu.

Potrivit mai multor surse politice, 12 parlamentari AUR, în frunte cu Târziu, se pregătesc să părăsească partidul. Pentru moment nu se știe dacă vor accepta să facă parte din partidul condus de Eugen Tomac (PMP) sau își for forma un nou partid.  

Reamintim că în urmă cu câteva zile, Târziu i-a reproșat lui George Simion că încercând să îl complimenteze, l-a jignit de moarte. Răspunsul lui Târziu vine după ce Simion a postat un mesaj pe Facebook prin care îi mulțumește că nu l-a vândut, „cum i s-a șoptit în urechi de atâtea ori.”

Claudiu Târziu: „Un frate, încercînd să mă complimenteze, m-a jignit de moarte”

Articolul precedentBoris Johnson, îngrijorat de soarta Europei. Avertismentul premierului britanic
Articolul următorVara vine cu scumpiri pentru iubitorii de bere. Câți bani vor scoate din buzunar
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.