Foto: preluare Digi24

Boris Johnson a declarat, la Munchen, că Rusia pregătește „cel mai mare război în Europa de la 1945 încoace”, precizând că un nou conflict militar ar avea consecince asupra tuturor.

Premierul britanic a mai precizat că nu existe semne de retragere a forțelor rusești din apropierea granițelor Ucrainei, iar un atac este tot mai probabil.

„Toate indiciile arată că planul a început deja, într-un anume sens”, a spus premierul britanic, potrivit Digi24.

Situația devine tot mai tensionată în regiunile separatiste din estul Ucrainei

De asemenea, acesta a afirmat că Moscova intenționează să intre în Ucraina nu doar dinspre est, prin Donbas, ci și din Belarus către capitala Kiev. Premierul britanic a avertizat că un nou război pe continentul european ar însemna un cost uriaș în vieți omenești.

 „Mi-e teamă că planul pe care îl vedem este pentru ceva ce ar putea fi cu adevărat cel mai mare război din Europa din 1945 încoace, fie și numai în ceea ce privește amploarea sa”, e de părere premierul britanic.

Acesta a avut o întâlnire cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde i-a promis tot sprijinul în cazul unei invazii rusești. Potrivit estimărilor oficialilor americani, numărul trupelor rusești de la granițele Ucrainei a ajuns la 190.000, iar Occidentul este îngrijorat că Putin ar putea invada țara în orice moment.

Cu toate acestea, Moscova neagă astfel de acuzații, precizând că efectuează exerciții militare. În ultimele zile, tensiunile în regiunea separatistă din estul Ucrainei s-au intensificat, iar NATO se teme că acesta este un pretext pentru declanșarea intervenției ruse.

Cu toate acestea, în ultimele zile s-au intensificat tensiunile în regiunea separatistă din estul Ucrainei, iar analiștii se tem că acesta va fi pretextul pentru declanșarea intervenției ruse.

Reamintim că sâmbătă, Organizația pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a raportat peste 1.400 de explozii în regiunile Donețk și Lugansk. De asemenea, doi militari ucraineni au fost uciși, iar patru sunt spitalizați în urma confuntărilor cu separatiștii proruși. Acesta este cel mai grav bilanț al victimelor înregistrat în Donbas în ultimele luni.

Președintele Ucrainei, discurs memorabil la Conferința de Securitate de la Munchen. Europa se pregătește de război

Articolul precedentDemocrația globală, în pericol. O treime din populația lumii trăiește sub un regim autoritar
Articolul următorClaudiu Târziu nu vrea un singur președinte în partid. Ce planuri are pentru Congresul din martie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.