Tourists pose for a selfie photograph in front of Jerusalem's Old City from the Mount of Olives on (Photo by THOMAS COEX / AFP)

După doi ani în care restricțiile și măsurile anti-Covid au blocat intrarea în Israel a turiștilor neimunizaţi , prim-ministrul a anunțat că din 1 martie, atât cei vaccinați, cât și cei nevaccinați, vor putea vizita din nou țara, informează Reuters.

Cu toate acestea, autoritățile din Israel cer în continuare două teste PCR, unul înainte de a zbura și unul după aterizare. Până acum, doar persoanele imunizate împotriva Covid-19 aveau dreptul să intre în Israel.

„Observăm o scădere constantă în ceea ce priveşte decesele, astfel că acesta este momentul să deschidem treptat ceea ce am fost primii din lume care am închis”, a declarat prim-ministrul Naftali Bennett.

Peste 70 % din populația Israelului s-a vaccinat împotriva Covid-19

În urmă cu doi ani, Israelul își închidea granițele pentru străini pentru prima dată din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19. Treptat, după ce o parte din populația a optat pentru imunizare, numărul de vizitatori a crescut încet, pe măsură ce unele restricții au fost ridicate.

Cu toate acestea, numărul turiștilor este cu mult sub nivelurile de dinainte de pandemie. Mai exact, dacă în ianuarie 2020, peste 300.000 de turiști au vizitat Israelul, la doi ani distanță, numărul acestora a fost de 46.000.

Premierul Israelului a anunțat că „vor fi atenți”, iar în cazul unei noi variante a Covid-19, autoritățile vor reacționa rapid pentru a opri răspândirea acesteia.

Reamintim că Israelul a renunțat să mai ceară cetățenilor să prezinte certificatele care arată dacă s-au vaccinat sau nu. Totodată, Ministerul Sănătății israelian a anunțat că persoanele cu vârste de peste 18 ani din grupele de risc pot opta pentru cea de-a patra doză împotriva Covid-19.

Decizia a fost luată în urma rezultatelor privind eficacitatea celei de-a patra doze administrată în Israel încă de la începutul lunii ianuarie la persoanele cu vârste de peste 60 de ani.

Campania de vaccinare în Israel a fost un adevărat succes datorită sistemului medical digitalizat și performant, numărul relativ mic al populației, 9 milioane de locuitori, și implicarea autoritățile în procurarea dozelor de vaccin.  De la debutul campaniei de imunizare și până acum, în Israel s-au administrat peste 18 milioane de doze de vaccin.

Israelul îşi închide graniţele pentru toţi străinii

Articolul precedentChinezii, din nou cu un pas în fața americanilor. Ce au descoperit pe partea nevăzută a Lunii
Articolul următorJaful din facturi este opera „statului eșuat”, care a dat „undă verde” afacerilor speculative. Energia produsă de stat, vândută anticipat, până prin 2025
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.