Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Într-un anunţ publicat pe pagina de Facebook, Gabriela Firea a precizat că mii de bucureşteni stau în frig din cauza avariilor, iar preţul căldurii va fi unul exorbitant.

Fostul primar a venit cu explicaţii referitoare la noul tarif total pentru gigacalorie.

Acest preţ a fost anunţat, oficial, de către ANRE, fiind aproape dublu, de peste 850 de lei.

În aceste condiţii, Gabriela Firea aşteptă ca Nicuşor Dan să vină cu soluţii, fără a-i învinovăţi pe cei care i-au lăsat proiecte la cheie.

Fostul primar general al Capitalei spune despre Nicuşor Dan că ”nu pare interesat să achite datoriile. Public, el pozează în cel mai corect şi transparent edil”

În plus, Firea a adăugat că factura pe luna noiembrie 2021 nu este plătită şi, cel mai probabil, nici factura din decembrie nu este achitată.

Prin urmare, conducerea Termoenergetica riscă să nu poată asigura furnizarea de apă caldă şi căldură.

Preţul căldurii în Capitală va sări în aer. Noul tarif total pentru gigacalorie anunţat oficial de către ANRE este aproape dublu, peste 850 de lei. Nicuşor Dan trebuie să vină cu soluţii, nu să-i arate cu degetul pe cei care i-au lăsat proiecte la cheie. Înainte să mă acuze de minciuni, mai bine le-ar spune oamenilor adevărul”, a scris Gabriela Firea într-o postare publicată azi, 20 ianuarie, pe contul de Facebook.

Gabriela Firea: ”Consilierii generali PSD nu vor vota nici o majorare de preţ care să dubleze facturile”

Fostul primar a precizat că Nicuşor Dan minte când spune că a venit cu o propunere în Consiliul General. Acesta nu a purtat discuţii cu reprezentanţii PSD.

De asemenea, Firea a venit cu asigurări: consilierii generali PSD nu vor vota nicio majorare de preţ care să dubleze facturile.

Cu toate acestea, există riscul ca subvenţia să se micşoreze, iar bucureştenii să plătească dublu.

Nicuşor Dan trebuie sa iasă public şi să-i anunţe pe bucureşteni dacă menţine subvenţia la acelaşi nivel şi dacă vor plăti la fel pentru căldură şi apă caldă. Nicuşor Dan minte şi când spune că facturile pentru apă caldă şi căldură sunt plătite la zi. Anul 2021 nu a fost primul în care Municipalitatea a achitat integral subvenţia. Primăria Capitalei a încheiat anul cu cel puţin 210 milioane de lei datorii la Termoenergetica”, scrie Firea.

“Când vorbeşte de tupeu incredibil, Nicuşor Dan ar trebui să se uite în oglindă”

Primăria are datorii uriaşe, directorul Termoenergetica fiind nevoit să apeleze la Ministerul Dezvoltării.

Aici, a fost emis un ordin pentru plata de la bugetul de stat a facturii în valoare de 210 milioane de lei.

Adică, să acopere gaura pe care Nicuşor nu o vede. Nu are zero datorii aşa cum singur se laudă. Las mai jos şi dovada: documentul oficial prin care Termoenergetica a cerut ajutor de la Ministerul Dezvoltării”, a mai spus Firea.

Articolul precedentStelian Ion, fostul ministru al Justiției, apel la coaliția de guvernare: „Nu căpușați CCR cu numirile voastre din pix”
Articolul următorIordanul – acest nou râu românesc din Iordania
Jurnalist full-time / Pesimist part-time