Foto: Ziarul de Vaslui
Foto: Ziarul de Vaslui

O femeie din județul Vaslui a primit o factură la gaze de aproape 7 milioane de euro.

Poza facturii a fost distribuită şi pe reţelele de socializare, stârnind numeroase reacţii în rândul internauţilor.

Sumă astronomică pentru factura la gaze: 33.575.711,32 de lei

Factura a fost emisă pentru luna decembrie şi primită în ianuarie, distribuitorul cerându-i să plătească 33 de milioane de lei, echivalentul a aproape 7 milioane de euro, pentru consumul din decembrie, relatează Ziarul de Vaslui, citat de Libertatea.

Data scadentă este ziua de 30 ianuarie, iar factura înregistrează un index nou de 13.626.428 mc, cu un consum în decembrie de 146.525,153 MWH. Fără restanțe la gaze, indexul vechi era de 1.251 mc, la ultima citire a contorului, mai arată sursa citată.

Femeia consumă gaz doar cu aragazul. De asemenea, foloseşte centrala doar pentru încălzitul apei, precizând că își încălzește locuința cu sobe cu lemne.

Săptămâna trecută, când a primit mama factura, eu eram în alt colț al țării. M-a sunat panicată că a venit factura la gaz, de 33 milioane lei vechi. Săraca, era atât de bulversată citind atâtea cifre și probabil că nu îi venea să creadă că, de fapt, factura e în lei noi”, a declarat, pentru sursa citată, băiatul femeii, Gabriel Mereuță.

Următoarea factură emisă a fost, în continuare, greşită

Băiatul pensionarei a declarat că femeia a luat primul mijloc de transport și a mers la ghișeele Gaz Est, pentru explicații.

Aici, angajaţii au recunoscut că este vorba despre o eroare.

Cu toate acestea, a doua factură emisă, în valoare de 1.700 de lei, a fost, de asemenea, greşită. Într-un final, a fost emisă o factură în valoare de 200 de lei.

E bine că totul s-a terminat cu bine, chiar dacă asta a însemnat nervi, timp și câteva drumuri pentru o femeie de 70 ani. Eu m-am întors abia azi în oraș și am fost șocat când am văzut factura inițială”, a povestit băiatul femeii.

Articolul precedentCCR a amânat dezbaterea sesizării privind numirea lui Stănescu la ANRE
Articolul următorLiderul sindicatului STB, despre încetarea grevei. După demiterea directorului general
Jurnalist full-time / Pesimist part-time