Sursa: Facebook

Programul „Sprijin pentru România” va continua și anul viitor, toate măsurile fiind atent analizate de decidenți, asigură ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi.

Acesta a garantat aproape, într-o intervenție la România TV, că toate categoriile vulnerabile – și nu numai – sunt permanent în atenția Guvernului și că în bugetul aprobat pe 2023 a fost luată în calcul fiecare cheltuială.

Astfel, Budăi a subliniat aseară că deja se merge înainte și că „ultima tranșă de anul acesta pentru voucherele de 250 de lei a început să fie plătită, începând de vineri (…), pentru că vin sărbătorile și trebuie să facem tot ce trebuie și ce ne stă în putință, pentru a aduce cât de cât un zâmbet cât de mic pe fața semenilor noștri”.

Sunt măsuri de sprijin pe care le-am decis în coaliție, inclusiv ridicarea pragului valoric până la care se alocă aceste vouchere de alimente în valoare de 250 de lei, o dată la două luni. Va continua pe tot parcursul anului 2023, începând din luna februarie.

Pragul s-a ridicat de la 1.500 la 1.700 de lei. După cum ați văzut și în acest an am avut măsuri de sprijin până la concurența valorii de 2.000 de lei venituri.

În anul 2023 pe praguri valorice vom avea până la 3.000 de lei. Absolut toate aceste ajutoare sunt prevăzute în actele normative și sumele există în bugetul aprobat deja în Parlamentul României”, a declarat Marius Budăi pentru sursa citată.

Cât despre primele pensii care se vor plăti în 2023, ministrul Muncii a asigurat că va fi o mobilizare de forțe pentru a se achita aceste drepturi cel târziu pe 17 ianuarie. Astfel, Budăi a punctat că, „cu siguranță se va lucra și în weekend și se va încerca ca până în 15 – 17 ianuarie să putem achita toate pensiile și toate măsurile, ca banii să ajungă la cetățeni. Mobilizare există”.

Articolul precedentExclusiv Ziarul de Investigații – Portret de ministru – Ministrul de Finanțe Adrian Câciu, un scamator al numerelor și al vorbelor
Articolul următorAdrian Năstase crede că este nevoie de un boicot față de Austria, „dar nu în mod oficial”