Ieri, parlamentarii coaliţiei de guvernare au susținut în plenul reunit al Parlamentului proiectul bugetului de stat pe anul 2023 într-o lumină frumoasă, însă parlamentarii din opoziție au criticat vehement propunerile.

Unul dintre contestatari a fost chiar fostul lider al PNL, Ludovic Orban, acum președinte la Forța Dreptei și deputat neafiliat, care a concluzionat că bugetul în discuție este „de ficţiune, mincinos, al împărţirii sărăciei, care nu va aduce pic de dezvoltare economică”.

Potrivit Agerpres, Orban a explicat rezervele sale pe mai multe paliere, inclusiv în ceea ce privește bugetul alocat Administrației Prezidențiale reprezentate de președintele Klaus Iohannis.

„Este un buget care se întemeiează pe ficţiune. (…) Ce mă deranjează la acest buget este că nu duce la dezvoltare economică. Trebuie să ne uităm la bugetele ministerelor economice. (…)

Banii se duc către sistem şi către stăpânul sistemului. Cum creşteţi dumneavoastră bugetul Administraţiei Prezidenţiale, adică a domnului preşedinte Iohannis, cu 35%, în condiţiile în care probabil vreţi să-i plătiţi expediţiile la schi, la golf sau la piramide? Că altfel nu văd de ce are nevoie instituţia prezidenţială de 35% în plus. (…)

Aţi mărit bugetul serviciilor că asta este, trebuie să vă aveţi bine cu serviciile!”, a atras atenția Ludovic Orban.

De altfel, acesta a criticat și pe Facebook una dintre măsurile propuse – probabil nu avusese timp să se facă înțeles în ceea ce privește nemulțumirile. Pe rețeaua de socializare, Orban a atras atenția asupra ideii de a taxa bacșișul, calificând această măsură ca „o aberație a guvernării actuale”:

În 2015, premierul PSD Victor Ponta a încercat să introducă impozitul pe bacșiș. Ca urmare a reacției energice a opiniei publice, care a taxat absurdul, ridicolul acestui impozit, guvernul PSD a renunțat și Ponta a recunoscut că a greșit.

Din păcate, astăzi PSD a reușit să impună acest nou impozit. Într-o „tăcere asurzitoare”. Peneliștii au votat cot la cot cu tovarășii lor impozitul pe bacșiș, deși au promis în campanie că nu vor crește nicio taxă, niciun impozit și nicio contribuție și că nu vor introduce niciun impozit nou, nicio taxă nouă și nicio contribuție nouă.

În 2015, peneliștii s-au opus vehement la încercarea psd de a impune acest nou impozit. Deși am luat cuvântul și le-am bătut obrazul, astăzi mai aveau puțin și își aplaudau noua lor „mizerie antiliberală”.

Supraimpozitarea contractelor part-time, taxa pe soare, impozitul pe bacșiș arată că inventivitatea actualei coaliții în găsi noi forme de a lua bani de la cei care muncesc este nemărginită”.

Articolul precedentFabrica de zahăr din Buzău care produce Mărgăritar și Coroniţa, amendată de ANPC pentru practici înșelătoare
Articolul următorDoi notari, reținuți pentru falsuri legate de certificatele de moștenitor