Stelian Ion și Florin Cîțu (G4 Media)

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, consideră că guvernarea prin rotație propusă de PNL și PSD este „ca la periniță”. Mai mult, el e de părere că reforma justiției nu va fi altceva decât „o spoială pe un gard ruginit”.

Stelian Ion îl acuză pe Florin Cîțu că a prelungit criza politică din țară, iar Klaus Iohannis a apelat la PSD pentru formarea unei noi alianțe politice.

„E ceva de noaptea minţii. Ori e o lipsă de strategie, de inteligenţă politică crasă ori este vorba de ticăloşie. Ori e o combinare a celor două (…). E o mare trădare din partea preşedintelui Klaus Iohannis”, a precizat Stelian Ion, relatează g4media.ro.

PSD și PNL continuă negocierile cu privire la numirea unui premier

În egală măsură, fostul ministru al Justiției nu este de acord cu ideea premierului prin rotație în viitorul guvern condus de liberali și social-democrați. Cu alte cuvinte,Constituția României nu permite așa ceva. Stelian Ion le-a amintit liderilor politici că votul dat în Parlament „nu are termen de expirare”.

„Adică am încredere în premierul X şi în aceşti miniştri doar până la nu ştiu ce dată, la miezul nopţii. După care expiră încrederea şi venim cu alt premier”, a mai specificat Stelain Ion.

Întrucât PSD și PNL au ajuns să bată palma pentru programul de guvernare și modul în care premierul va fi schimbat între cele două partide, fostul șef al Justiției a caracterizat totul ca fiind „o joacă de copii” controlată de președintele României, Klaus Iohannis.

Reforma justiției de către liberali și social-democrați, o amăgire pentru români

Mai mult decât atât, fostul ministru e sigur că reforma justiției „nu se va întâmpla”. „Cel mult, ar putea să dea o spoială peste un gard ruginit şi să spună că asta e marea reformă”, a mai spus fostul ministru USR.

Reamintim că astăzi, 19 octombrie, PNL, PSD și UDMR continuă negocierile privind constuirea unei noi coaliții de guvernare și numirea prim-ministrului. Liberalii au decis să-l propună pe Nicolae Ciucă, pentru a debloca discuţiile cu cei de la PSD.

Emanuel Ungureanu, despre coaliția PSD-PNL: „Iohannis i-a declarat Hoț și Hoție”

Articolul precedentSimion: “Nicușor Dan mi s-a părut într-o depresie gravă”
Articolul următorNoi relaxări ale restricțiilor de Ziua Națională
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.