Sursa foto: Wall-Street.ro.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus o relaxare a restricțiilor impuse din cauza valului patru al pandemiei. Conform g4media.ro, noile relaxări ar trebui să intre în vigoare în perioada minivacanței de 1 decembrie, când românii se vor putea bucura de trei zile libere, plus weekend-ul.

Altfel spus, conform CNSU, elevii vor putea merge, din nou, fizic la școală acolo unde incidența este de sub 3 la mia de locuitori. Reamintim că până în acest moment, școlile sunt deschise unde rata de vaccinare în rândul profesorilor este mai mare de 60%.

Noi relaxări cu ocazia Zilei Naționale

De asemenea, la ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naționale în București pot fi prezenți maxim 400 de persoane. Mai mult, în reședințele de județ au dreptul să participe 200 de persoane. Cu toate acestea însă, la ceremonii pot participa cei vaccinați sau trecuți prin boală.

La competițiile sportive, în spații închise sau deschise va fi permisă participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă, doar pentru vaccinați sau trecuți prin boală. Cei care doresc să meargă la spectacole în aer liber, intrarea va fi permisă doar persoanelor deja vaccinate sau trecute prin boală.

Dacă la noi, autoritățile au de gând să relaxeze unele restricții, în rândul țărilor din Europa situația e cu totul alta. În Austria s-a decis ca persoanele nevaccinate să nu poată ieși din casă. Mai mult, guvernele din regiunile austriece Salzburg şi Oberösterreich au anunţat, joi seară, decizii de carantină generală, inclusiv pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19. Acest lucru e din cauza numărului mare de noi infectări cu noul coronavirus.

1 Decembrie a fost sărbătorit fără public în 2020

Anul trecut, ceremonia de Ziua Națională a României a fost extrem de restrânsă, fără paradă militară și public. Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naționale au participat la ceremonia oficială, organizată, ca de fiecare dată, în Piața Arcului de Triumf.

Pe timpul ceremoniei s-a ținut un moment de reculegere pentru eroii căzuți pe câmpurile de bătălie și a victimelor virusului SARS-Cov-2. Totodată, au fost trase 21 de salve de tun, iar Klaus Iohannis a depus o coroană de flori.

Între paradă și parodie: mai avem nevoie de 1 decembrie?

Articolul precedentStelian Ion, despre guvernarea prin rotație: „O aberație colosală”
Articolul următorAjutor de minimis pentru apicultori, aprobat de Guvern
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.