Liderul USR Dacian Cioloș consideră că alianța dintre liberali și social democrați este asemenea unui „monstru politic”, mai mult că PNL, prin deciziile pe care le-a luat în ultima vreme a reușit o transformare drastică, din cel care conducea o coaliție de guvernare în „a cincea roată la căruța PSD”.

„PNL a reușit să arunce copilul și să păstreze copaia. Dintr-un partid care conducea o coaliție guvernamentală a devenit a cincea roată la căruța PSD. Primele măsuri anunțate sunt parte a programului populist al PSD, așa cum era și de așteptat, la pachet cu o intensificare a criticii PNRR. E transparent ce se petrece. Imediat instalat, PSD o să înceapă să fure tot ce se poate fura și să conteste Planul Național de Relansare și Reziliență, astfel încât atunci când vor fi prinși și penalizați să invoce imaginarele probleme ale programului, nu furtul propriu-zis”, a scris dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Cioloș susține că încă nu este prea târziu să ceară responsabilitate din partea liberalilor, subliniind că guvernarea rotativă pe care PSD și PNL ne-o flutură prin față de zile bune „va însemna irosirea speranței de modernizare a țării și o permanentă cursă de măsuri populiste luate pentru a se câștiga iluzorii puncte electorale”. Mai mult, că „perspectiva revitalizării PSD care se vede cu guvernarea în brațe este terifiantă”.

Potrivit lui Cioloș, România are nevoie de un sistem pluripartidic funcțional, „nu o întoarcere la un pseudopartid unic, care cultivă populismul și extremismul pentru a se arăta pe sine ca pe un rău mai mic”.

Capitularea PNL, „o rușine fără margini”

Cioloș reamintește de toxicitatea pe care a avut-o, dar mai ales pe care o mai are PSD, partidul care „a ținut România pe loc în trecutul recent și își dorește să rămână în continuare la butoane pentru a controla și viitorul nostru”, mai mult, consideră o „ruține fără margini” capitularea PNL, care în acest moment pare că a ales să se sinucidă politic. De altfel, chiar liderul PNL a admis, joi, că partidul său este „mai mic”, iar vocea pe care a folosit-o când a făcut această afirmație a fost una „stinsă”, departe de tăria cu care și-a anunțat victoria de la congresul din spetembrie.

Astfel, în opinia sa, Dacian Cioloș susține că USR rămâne singura forță politică pentru care schimbarea și modernizarea României înseamnă o viață mai bună pentru români. „Suntem singurii care nu cădem în capcana discursurilor populiste de dragul unui vot și suntem singurii responsabili într-o clasă politică incapabilă să își înțeleagă rolul fundamental pentru viitorul nostru comun. Avem datoria să nu capitulăm în fața acestui monstru politic cu două capete plus coada UDMR”, a concluzionat liderul USR, Dacian Cioloș.

Florin Cîțu admite că PNL este un partid „mai mic”

Articolul precedentAjutor de minimis pentru apicultori, aprobat de Guvern
Articolul următorMinisterul Mediului interzice instalarea centralelor termice de apartament în blocurile nou construite