Sursa foto: Naţional
Sursa foto: Naţional

Un șofer din Galaţi a aruncat un chiștoc pe geam, iar gestul l-a costat scump, gălăţeanul fiind amendat cu suma de 15.000 de lei.

Deşi conduce o maşină de lux, gălăţeanul a confundat strada cu scrumiera, fiind sancţionat de către jandarmi. Mai mult, bărbatul ar fi putut scăpa cu un simplu avertisment, fiind rugat, iniţial, să ia chiștocul de pe stradă.

Cu toatea acestea, bărbatul nu a ţinut cont de sugestia jandarmilor, a refuzat să coboare din maşină, ameninţâdu-i cu un proces.

Incidentul s-a produs pe o stradă din orașul Galați: după ce a aruncat ţigara pe geam, bărbatul a refuzat să ridice chiștocul de pe stradă

Jandarmii l-au văzut pe gălăţeanul de 37 de ani atunci când arunca mucul de țigară pe geamul mașinii.

Autoturismul se afla chiar în fața autospecialei Jandarmeriei, iar jandarmii au coborât și i-au solicitat șoferului să ia chiștocul de pe stradă. Bărbatul a refuzat și i-a amenințat pe jandarmi cu un proces, precizează Ştiri pe Surse.

Atitudine sfidătoare şi ameninţări cu proces

Oamenii legii i-au atras atenția conducătorului auto pentru gestul făcut și i-au solicitat să ridice mucul de țigară de jos, moment în care acesta a afișat o atitudine sfidătoare la adresa jandarmilor, amenințându-i cu un presupus avocat cu care conversa la telefon și și-a văzut de drum, așteptând în coloana de mașini. Bărbatul în cauză are 37 ani și conducea un autoturism de lux”, au precizat reprezentanții Jandarmeriei.

Deoarece a refuzat să se conformeze solicitării, șoferul a fost sancționat de jandarmi cu amendă în cuantum de 15.000 lei.

Un șofer care aruncă un chiștoc de țigară pe geam – sau alte gunoaie – este pasibil de o amendă minimă de 1.305 lei, contravaloarea a 9 puncte de amendă, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Articolul precedentNumăr record de candidaţi la concursul de rezidenţiat
Articolul următorSimion: “Nicușor Dan mi s-a părut într-o depresie gravă”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time