Sursa: Facebook

După un adevărat tur de forță nemainîntâlnit al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor printre retaileri și după taxarea practicilor nelegale în perioada reducerilor, președintele instituției a fost schimbat din funcție.

De altfel, în urmă cu două zile, și preşedintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Robert-Viorel Chioveanu, a fost eliberat din funcţie tot printr-o decizie a premierului Florin Cîţu, publicată în Monitorul Oficial.

Aseară, în Monitorul Oficial a fost publicată o decizie semnată de nimeni altul decât premierul Florin Cîțu, potrivit căreia Claudiu Daniel Dolot a fost eliberat din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Atribuțiile acestuia, mai prevede decizia, vor fi exercitate de cel care până ieri era vicepreședintele ANPC, respectiv Mihai Culeafa, „până la numirea conducătorului instituției”.

Schimbările de la vârful instituției par că l-au luat prin surprindere chiar și pe Dolot, care a scris că abia ce a aflat că i s-a încheiat mandatul. Ca un sfat pentru cel care îi va lua locul, fostul președinte al ANPC a scris că „din birou nu se observă lucrurile foarte clar, ci de pe teren, acolo unde trebuie să se alinieze normalității și cerințelor oamenilor”.

Pe timpul mandatului am desfășurat un adevărat maraton al campaniilor de informare, educare și prevenție, dar și foarte multe controale, pentru a ne asigura că drepturile consumatorilor sunt respectate. (…)

În ANPC am întâlnit oameni extraordinari, sunt cei cu care am făcut echipă, care mi-au oferit încredere și au arătat totală deschidere. (…)

Funcțiile sunt trecătoare, dar cel mai important este ceea ce lași în urmă. Protecția consumatorilor nu se negociază, sens în care doar acțiunile însoțite de rezultate contează!”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a ANPC.

Articolul precedentFlorin Cîțu admite că PNL este un partid „mai mic”
Articolul următorVirgil Popescu: „Nu vreau să existe în decembrie facturi fără compensație”