Draga Olteanu Matei, una dintre cele mai îndrăgite actrițe ale generației de aur, a încetat din viață marți noapte în spital, după o lungă suferință, iar ziua de ieri a fost plină cu mesaje de regret, inclusiv din partea politicienilor. Toți și-au amintit cât au iubit-o și au apreciat-o, însă unul dintre cei care au ținut să rememoreze anumite momente nu s-a mulțumit să scrie doar despre omul și actorul Draga Olteanu Matei, ci a plusat cu ceea ce spunea aceasta despre el. Este vorba despre fostul premier Adrian Năstase, care a scris pe blogul său că Draga Olteanu Matei l-a apreciat în mod special:
„A plecat si Draga Olteanu Matei…
A plecat dintre noi un iubit artist al Cetătii. Un glas puternic in viata publică. Un cetătean…
Cei din generatia mea si-o aduc aminte din diferite filme, de la televiziune, de la teatru. Inconfundabilă in rolurile pe care le-a jucat. Am ascultat-o, in ultimii ani, vorbind despre ce ni se intâmplă. Vorbind cu patos, cu indârjire.
Din arhiva mea, am selectat o relatare, de la Sinteza zilei, in care a vorbit despre Traian Băsescu:
„Am simţit în el omul rău, omul periculos, omul lacom, zgârcit, incult, care urăşte cultura, urăşte inteligenţa, urăşte ceea ce reprezintă domnul Adrian Năstase”.
„Pe domnul Adrian Năstase nu l-am văzut decât odată în viaţa mea, când eram la Buftea odată, era cu doamna şi ne-am întâlnit acolo, într-una din sălile Buftei. Şi am văzut un om civilizat, un om manierat, spiritual”.
Nu am apucat să-i multumesc atunci. O fac acum si sper ca, intr-o nouă viată, să aibă parte de liniste si de odihnă!”
*Domnule Adrian Năstase, dacă doamna Draga Olteanu Matei v-a considerat un om inteligent și cult, nu stricați aceste aprecieri. În limba română avem câteva litere cunoscute drept „diacritice”: ă, î, â, ș, ț. Dacă le folosiți uneori în frumoasele dumneavoastră analize, ca scriitor ce sunteți, ar fi de preferat să le folosiți mereu. Iar acel „odată” folosit de dumneavoastră în textul de mai sus spune de asemenea multe: „o“ are valoare de numeral pentru că poate fi identificat prin întrebarea ”de câte ori?”, deci va fi scris separat de cuvântul pe care îl însoţeşte, respectiv ”dată”. Numărăm așadar.