Emy Dansatoarea, sau după numele ei real, Maria Emylia Florescu, pară să-l fi apucat pe „Dumnezeul” DSP-ului de picior, întrucât, potrivit unei anchete Național, individa va ocupa funcția de inspector de specialitate debutant, în cadrul instituției.

Cine este Emy Dansatoare?

Înainte de toate, haideți să vedem cine e Emy Dansatoarea, proaspăta expertă debutantă de la DSP. Trecută prin emisiuni de televiziune de factură îndoielnică ca Acces Direct, de la Antena 1, Maria Emylia Florescu a făcut senzație implicându-se în celebrele scandaluri regizate, marca „Vulpița și Viorel”.

Mai mult decât atât, Emy Dansatoare, că doar nu degeaba s-a pricopsit cu această poreclă, a apărut în prealabil în nenumărate clipuri de manele, punându-și la dispoziție cea mai mare calitate a ei, dansul din buric.

DSP București și noile achiziții de criză

Desigur, Emy Dansatoarea are dreptul să fie cine vrea ea să fie și să danseze din buric pe ce fel de muzică dorește. Cu toate astea, asocierea acesteia cu o instituție publică ca DSP șochează opinia publică prin contrast.

Angajare fără concurs

Angajările fără concurs din cadrul DSP au devenit deja celebre, și în acest caz fiind vorba despre o astfel de „întâmplare”.

Direcția de Sănătate Publică a postat un anunț de angajare fără concurs pe perioadă determinată pentru doi medici de medicină generală, un medic stomatolog, un biolog, un asistent medical principal igienă, un asistent de medicină generală principal, cinci asistenți de medicină generală și un post de inspector de specialitate debutant.

notează Național.ro

În urma respectivei selecții, potrivit sursei citate, ar fi rămas un număr de patru persoane pentru cele două posturi de medici medicină generală, trei candidați pentru postul de medic stomatolog și unsprezece candidați pentru singurul post de inspector de specialitate debutant. Printre câștigători s-ar număra și Maria Emylia Florescu, alias Emy Dansatoarea. În calitatea sa de inspector de specialitate debutant, în cadrul DSP, Emy Dansatoarea va primi un salariu de 5.416 lei, plus un spor de risc.

Astfel, comitetul director din cadrul direcțiilor de sănătate publică va beneficia de un spor pentru condiții epidemiologice deosebite de 40% la salariul de bază, iar inspectorii sanitari care desfășoară activități în domeniul controlului în sănătatea publică de un spor de 30% la salariul de bază. În acest fel vor fi ajustate diferențele salariale dintre categoriile de personal din cadrul direcțiilor de sănătate publică implicate în aplicarea măsurilor impuse pe perioada stării alertă, în vederea atragerii de personal calificat pe de o parte, cât și a menținerii celui existent pe de altă parte, în condițiile în care numărul anjagațiilor din aceste instituții este unul redus.

comunicat – Ministerul Sănătății

Ziarul de Investigații

Articolul precedentSănătate pe furate: ne vaccinăm sau nu bătrânii?
Articolul următorIn memoriam: Adrian Năstase își aduce aminte ce frumos vorbea Draga Olteanu Matei despre el. Și atât
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.