Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au închis temporar 89 de locuri de joacă din Sectorul 1 din Bucureşti pentru mai multe nereguli, printre care lipsa protecţiei pentru anumite echipamente, tobogane crăpate, balansoare instabile, lipsa avertizării faţă de potenţiale pericole.

Însă președintele USR consideră că totul a fost o comandă politică, pentru ca primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, să fie „executată” în fața electoratului – în special și a opiniei publice – în general.

Oficial, ANPC a aplicat în urma neregulilor constatate sancţiuni în valoare de 12.000 lei, iar pentru toate cele 89 locuri de joacă administrate de ADP Sector 1 şi date în exploatare în perioada 2019 -2020 a fost dispusă măsura de oprire temporară a prestării servicilor şi interzicerea utilizării echipamentelor, până la remedierea deficienţelor.

Ulterior, într-un comunicat de presă al USR, formațiunea acuză că „Marcel Ciolacu crede că și-a luat statul pe nume propriu”, având legătură cu verificările ANPC, mai ales pentru că instituția este condusă de „Horia Constantinescu, șeful ANPC, nașul de cununie al lui Andrei Năstase (fiul cel mare al lui Adrian Năstase), omul de încredere al lui Liviu Dragnea”.

În comunicatul USR se face și o cronologie a „unei acțiuni mafiote care are PSD scris pe ea”, începând cu data de 10 octombrie 2023, când Clotilde Armand „dezvăluia că o parte din încasările teraselor și cluburilor din Herăstrău închise din cauza zgomotului ajungeau în conturile unui offshore din Panama, controlat de familia lui Horia Constantinescu”.

Mai departe, se arată în comunicat, la o zi distanță, „Horia Constantinescu și-a trimis garda ANPC în control la locurile de joacă din Sectorul 1 să găsească „ceva-orice” la Clotilde Armand. Pe 16 octombrie 2023, ANPC a închis 89 de locuri de joacă din Sectorul 1. Pentru că nu au găsit nimic în neregulă au invocat o serie de motive, cum ar fi chipurile vopsea tocită sau șuruburi aparent insuficient înfiletate sau că tartanul ar avea denivelări”.

Și, în acest context, președintele USR, Cătălin Drulă, avertizează că „Marcel Ciolacu trebuie să-și țină hienele în lesă. Funcția de premier nu este un cec în alb pentru abuz de putere. Un șef la ANPC cu afaceri dubioase și interese obscure peste tot în jurul lui trebuie dat afară imediat. Clotilde Armand se luptă pentru binele comunității din Sectorul 1 cu o mafie brutală: de la patroni de cluburi până la operatori de salubritate – toți au legături la partid. Și va continua în ciuda eforturilor lui Ciolacu de a o împiedica”.

Pe Facebook însă, Horia Constantinescu a arătat că s-au stârnit „valuri de ură” din motive neîntemeiate: „Horia Constantinescu nu a ascuns niciodată că este nașul de cununie a lui Andrei Năstase” – a precizat președintele ANPC despre sine, vorbind la persoana a II-a.
Totodată, Constantinescu a subliniat că nu mai are firme în Panama, că a avut, dar le-a împărțit familiei… iar afacerile din parcul Herăstrău le are din anii 96, în acest moment și acestea fiind înstrăinate familiei. Nimic nou sub soare, cum ar veni.

Cei care sunteți politicieni, poate aveți vreo inițiativă inteligentă, parlamentară. Cei care sunteți în administrația publică locală, pogorâți-vă din birourile în care vă sorbiți cafeaua tacticos pe străzi, și vedeți dacă locația pe care ar fi trebuit să o administrați în ultimii – deja – trei ani arată așa cum se așteptau cei ce v-au votat, ce pare că nu au făcut neapărat cea mai bună alegere. (…)”, e sfatul lui Horia Constantinescu, care a mai făcut o dezvăluire în premieră:

Andrei Năstase este nașul fetiței mele, născută în 2007. Această lovitură de imagine, ce-mi este din nou dată, chiar de mine însumi… sunt convins că va așeza lucrurile într-o zonă funcțională.

În momentul acesta, cetățenii Sectorului 1 vor avea mult mai multă liniște, totul în jurul lor se va curăța, negura se va risipi, iar sectSrul 1 va fi comparabil cu cele mai frumoase zone ale capitalelor din Europa.

Iată că această lumină făcută asupra vieții mele probabil va face curat în toate restaurantele, va face lucrurile să funcționeze mult mai bine, iar voi, toți cei pe care i-am sancționat, vă puteți simți ușurați”, a mai transmis președintele ANPC.

Articolul precedentCiolacu anunță că limba română a fost recunoscută ca limbă oficială a minorităţii române din Ucraina
Articolul următorO lucrare programată în Eforie Sud va duce la absența apei potabile