Dragnea dă vina pe Ciolacu pentru Ordonanța 13

Potrivit insinuărilor lui Liviu Dragnea, la momentul respectiv acesta nu ar fi avut foarte multă putere de decizie în PSD-ul anului 2018, sforile fiind trase de Marcel Ciolacu, împreună cu alți câțiva colegi social democrați

Foto: preluare Aktual24

În data de 10 august 2018, românii protestau în număr record împotriva Ordonanței 13 și a lui Liviu Dragnea. Respectivul protest urma să rămână în memoria colectivă a țării ca cel mai mare protest al ultimilor ani, de la Mineriade încoace. Eliberat vara aceasta din penitenciar, Liviu Dragnea pare să fi prins, din nou, „drag” de aparițiile tv. Întrebat despre epoca neagră a PSD, cea în care el a ocupat funcția de președinte al partidului, acesta a sugerat că, în realitate, sforile ar fi fost trase de altcineva, nicidecum de el, așa cum se știe.

Victimizarea lui Dragnea, de dragul revenirii în politică

În încercarea de a reveni în politică, fostul lider PSD susține acum, la trei ani de la cumplitele proteste împotriva sa, că ar fi fost țapul ispășitor al deciziilor luate de colegii săi, cei care l-ar fi pus în fruntea PSD pentru a încasa „castanele”. Mai mult, Dragnea a spus că nici măcar decizia numirii Vioricăi Dăncilă în fruntea Guvernului nu i-ar fi aparținut. „La două-trei zile după ce s-a instalat Guvernul Grindeanu, am plecat cu câțiva colegi la o vânătoare. Acolo, cred că în prima seară, Marian Neacșu și Marcel Ciolacu mi-au propus să discutăm cu Sorin Grindeanu să se adopte o ordonanță pe amnistie de către Guvern. Eu le-am spus un lucru foarte simplu: eu nu am avut cu Sorin Grindeanu vreo înțelegere atunci când am spus că o să îl propun pentru prim-ministru și le- am spus că eu nu pot să îi cer asta. Despre amnistie aș fi de acord să discutăm pentru că și acum consider că trebuie să se facă o discuție pe tema asta pentru că s-ar elimina mult puroi”, a declarat Liviu Dragnea, aseară.

„Le-am spus gândiți-o, dacă o faceți voi nu trebuie să implice nici Parlamentul. Doar că le-am spus atunci că dacă se va întâmpla asta cel care va fi vizat și răstignit voi fi eu. Și au ieșit cu ordonanța respectivă”, a spus Liviu Dragnea, încercând să „paseze pisica” înspre colegii lui.

Mai mult, acesta a insistat că la vremea respectivă nu se putea opune unei astfel de decizii, cuvântul lui fiind neimportant în PSD. „Acea prevedere, am aflat ulterior, era foarte folositoare pentru mulți”, a completat acesta, cu o nonșalanță năucitoare.

Citește și: Eugen Tomac (PMP) îi condamnă pe cei care refuză să se vaccineze: „Niciunul nu mi-a adus un argument serios pentru care nu o face”

Articolul precedentEugen Tomac (PMP) îi condamnă pe cei care refuză să se vaccineze: „Niciunul nu mi-a adus un argument serios pentru care nu o face”
Articolul următorNelu Tătaru: „Se luptă pe toate fronturile, cu toate resursele”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.