Dominic Fritz, sursa foto: g4media.ro

Într-o postare pe Facebook, Dominic Fritz a anunțat că a cerut cărbune din rezerva strategică a statului pentru a asigura căldura miilor de timișoreni abonați la societatea Colterm. Edilul Timișoarei a precizat că termoficarea Colterm nu a putut achiziționa cărbuni datorită datoriilor pe care le are.

„Colterm a încercat la jumătatea anului, în contextul creşterii explozive a preţului la gaz, să cumpere cărbune de la furnizorii tradiţionali, precum Complexul Energetic Oltenia, dar aceştia au refuzat să ne livreze, din cauza datoriilor acumulate”, a precizat Fritz.

De asemenea, edilul a spus că doar doi furnizori s-au angajat să trimită cărbune termoficării Colterm.

„Doar doi furnizori din cei patru contractaţi de Colterm s-au angajat că ne vor şi trimite cărbune. O parte din el este pe drum. Cu conturile blocate de ANAF, compania de termoficare nu s-a putut îndrepta cu credibilitate spre alţi furnizori, iar soluţia de urgenţă astăzi este obţinerea cărbunelui din rezerva strategică”, se arată în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Explozia prețului la gaze și electricitate, o problemă națională

Totodată, Fritz e de părere că se vor găsi soluții pentru ca românii să treacă cu bine peste iarna care urmează. Mai mult, Ovidiu Drăgănescu a scris într-un mesaj postat pe Facebook că a fost semnată propunerea prin care Primăria să primească cărbune din rezerva strategică a României.

„Societatea nu are contract pentru livrările de gaz şi nici vreun gram de cărbune, ştiindu-se că actuala politică a administraţiei locale este de a elimina încălzirea pe cărbune la CET Sud. Mi-a fost prezentată şi o adresă prin care Primăria solicită Instituţiei Prefectului Timiş şi Consiliului Judeţean promovarea unei Hotărâri de Guvern pentru asigurarea unei cantităţi de cărbune din rezerva Guvernului. Deşi, aceste proceduri se derulează după discuţii directe şi serioase între conducătorii instituţiilor publice implicate, am redactat şi semnat imediat propunerea de H.G., exact acela?i lucru întâmplându-se imediat şi la Consiliul Judeţean. Nu e timp de pierdut când e vorba de minimul confort a 200.000 de timişoreni”, a precizat Ovidiu Drăgănescu.

Termoficarea Colterm a intrat în insolvență din cauza datoriilor istorice de peste 320 de milioane de lei. Instituția Prefectului va începe pregătirile de iarnă la nivelul județului Timis și a termoficării Colterom.

Societatea de termoficare Colterm din Timișoara a intrat în insolvență

Articolul precedentMarile orașe ale lumii s-au redeschis și sunt la fel de sigure ca înainte de pandemie
Articolul următorMarcel Ciolacu lansează un apel către parlamentari și îi îndeamnă să se vaccineze cu doza a treia
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.