Marcel Ciolacu lansează un apel către parlamentari și îi îndeamnă să se vaccineze cu doza a treia

„Vreau să le arătăm tuturor că PSD rămâne acelaș partid responsabil, mai ales în momentele cele mai grele pentru români”, a subliniat șeful partidului

Marcel Ciolacu (captura video)

Urmând moda celorlalți politicieni, liderul PSD, Marcel Ciolacu, le-a sugerat colegilor din Parlament să se vaccineze și cu doza a treia a vaccinului anti-Covid, punctând pe faptul că social democrații sunt, în ciuda celor care se zic despre ei, niște politicieni responsabili.

Marcel Ciolacu, apel către colegii parlamentari: „Vă propun ca mâine, după votul din plen, să mergem în număr cât mai mare să ne facem cea de-a treia doză de vaccin”

Liderul PSD este de părere că astfel se va putea crea un precedent, populația putând să fie influentață de gestul oamenilor politici. „Cred că societatea noastră nevoie de un asemenea gest public în fața acestui dezastru sanitar la care guvernarea nu are soluții. Au respins testarea extinsă, n-au pregătit spitalele, n-au adus medicamente anti-COVID, astfel că vaccinarea a rămas singura soluție pentru a salva cât mai multe vieți”, a spus Marcel Ciolacu.

Și cum Marcel Ciolacu pare să se fi gândit la toate, acesta sugerează ca politicienii ar putea să se vaccineze la Romexpo, unde se află cel mai mare centru de vaccinare din Capitală. „Vă propun să mergem la centrul de vacinare de la Romexpo, care este cel mai mare din București – cred că toată lumea va înțelege semnificația alegerii noastre. Vreau să le arătăm tuturor că PSD rămâne acelaș partid responsabil, mai ales în momentele cele mai grele pentru români. Vă mulțumesc și aștept confirmările voastre”, a completat acesta.

Marcel Ciolacu face un apel către parlamentari să se vaccineze cu doza a treia
Ionuț Pucheanu

Un îndemn asemănător a fost lansat și de primarul Municipiului Galați, social democratul Ionuț Pucheanu. „Din punctul meu de vedere, vaccinarea este singura variantă prin care putem ieşi din situaţia în care ne aflăm. Nicio altă pandemie sau boală la nivel global nu a putut fi stopată, eradicată decât în urma unor vaccinuri. Chiar cred că nicio ţară nu s-a emancipat fără nişte reguli care, odată respectate, ne avantajează pe absolut toţi. De pildă, dacă nu am fi avut amenzi de circulaţie, probabil că s-ar fi parcat şi pe banda trei de circulaţie. Apropo de scenarita care circulă, vreau să vă spun că, de când m-am vaccinat, nu prind nici posturi străine, nici nu am semnal mai bun la telefon. Iar dacă cineva chiar ar fi gândit o formă de sterilizare în masă, cred că ar fi pus serul într-un produs pe care îl consumăm toţi, fără să ne punem problema câte E-uri are. Fac apel inclusiv către presă, să nu mai promoveze mesaje anti-vacciniste pentru că asemenea atitudini atentează la siguranţa naţională. Aş avea curajul să spun că gradul de vaccinare la nivelul fiecărei ţări din UE arată şi cam care este gradul de educaţie. Dacă tu, «dac liber», te închini la zeul tunetului şi ai senzaţia că, dacă ţi-ai pus mămăligă caldă pe piept, scapi de cancer, atunci e grav”, a spus Ionuţ Pucheanu, pentru Viața Liberă.

Citește și: Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir în spitale

Articolul precedentDominic Fritz cere cărbune din rezerva strategică a statului
Articolul următorAproape 19.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.