Ciolacu nu o vrea nici pe Mihăilă la Sănătate

„Ioana Mihăilă trebuie retrasă de urgență, înaintea audierii din comisii”, susține liderul social democrat

Liderul PSD, Marcel Ciolacu lansează un nou avertisment în privința propunerii USR pentru ministrul Sănătății, după cel de săptămâna trecută care în viza pe „groparul” Vlad Voiculescu. Concret, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Ciolacu susține necesitatea retragerii propunerii făcute în numele Ioanei Mihăilă pentru portofoliul cel mai greu încercat în acest moment.  

PSD îl avertizează pe premierul desemnat să nu se prezinte cu Voiculescu în Guvern

„Ioana Mihăilă trebuie retrasă de urgență, înaintea audierii din comisii! Asta, dacă Cioloș și USR mai au vreun dram de bun-simț! NU poți propune la Sănătate aceeași persoană care, din iulie până în septembrie, a ignorat avertizările repetate de la specialiștii din țară, instituții europene și chiar de la OMS privind dezastrul sanitar care urma să lovească România în toamnă”, a scris Ciolacu pe Facebook.

De altfel, acesta consideră că mandatul Ioanei Mihăilă, care a început în aprilie, după demiterea lui Vlad Voiculescu, reprezintă „croniza unui doliu național: ZERO testare extinsă, ZERO achiziții de medicamente anti-COVID și, mai ales, ZERO resurse pentru a pregăti spitalele de noul val al pandemiei”, a mai scris liderul social democraților.

Mai mult, acesta a subliniat că venirea la Sănătate, în ziua cu cel mai mare număr de decedați din cauza Covid (574 de persoane, dintre care 483 în rândul celor de peste 60 de ani), „cu unul dintre marii vinovați pentru tragedia în care ne aflăm, reprezintă cea mai mare bătaie de joc la adresa românilor”, concluzionează Marcel Ciolacu.

Potrivit programului privind audierile miniștrilor propuși de Dacian Cioloș, Ioana Mihăilă se va prezenta în fața comisiei de specialitate în această seară, începând cu ora 18.30.

Până în acest moment, doar Cătălin Drulă, propunerea pentru Ministerul Transporturilor, a primit aviz favorabil. De altfel, USR a acuzat faptul că „PSD și PNL resping braț la braț candidații propuși de USR pentru ministere. Nu reușesc să treacă peste propriile lor supărări, interese, calcule politicianiste”, potrivit unei postări făcute pe o rețea de socializare.

USR vede „o majoritate USL” în Parlament

Articolul precedentManageri de spital, în vizorul ANI: unul își angaja rudele, altul făcea bani și din consultații medicale
Articolul următorCetățean austriac, cercetat pentru șantaj și hărțuire: și-a urmărit fosta iubită 24 de ore din 24